Dráma

12 éves fia életéért könyörög az édesanya, az orvosok már lemondtak róla

Bors

Létrehozva: 2022.07.21.

A szülők nem akarják feladni a reményt. A számukra nem kedvező ítélethirdetés után fellebbeztek.

A bíróság előtt vitatták meg egy mindössze 12 éves fiú jövőjét. Az orvosok úgy gondolják, hogy nem fog felépülni és a kezelése folytatása csak késlelteti az elkerülhetetlent. Azonban a szülei szeretnék, ha folytatódna az életfenntartó kezelése, mivel fiuk szíve még mindig dobog. Archie Battersbee három hónappal ezelőtt pusztító agysérülést szenvedett. Még április 7-én édesanyja talált rá eszméletlenül a szobájában, a nyakában egy kötéllel. Úgy gondolják, hogy talán egy online kihívásban vehetett részt. Azóta nem tért magához, nem reagált semmire.

A kórház főorvosa azzal érvélt álláspontja mellett, hogy nem áll a fiú érdekében a kezelés folytatása, mivel nincs kilátás a felépülésére. Archie családjának ügyvédje azonban azt mondta, hogy remélik, hogy a fiuk valamilyen módon felépül. Ian Wise indoklása szerint a kezelés folytatása nem lenne hiábavaló, és hogy Archie természetes, nem pedig koreografált vagy tervezett halált szeretne.

Hayden bíró úr felügyeli a londoni Legfelsőbb Bíróság Családjogi Osztályán tartott meghallgatások sorozatának legutóbbi részét. Jelenleg a rendelkezésre álló bizonyítékokat vizsgálja felül, miután a legfelsőbb bíróság egy másik bírója arra a megállapításra jutott, hogy Archie meghalt.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek