Állati

Állatkertek éjszakája - Óriáskígyó-simogatás és fóka-show vonzotta a látogatókat

Létrehozva: 2022.08.29.

Tizedik alkalommal rendezték meg a fővárosban az állatkertek éjszakáját. A szervezők ezúttal is kitettek magukért, látványos programokkal várták az érdeklődőket. A többség a fókashowra és a kígyósimogatásra volt a legjobban kíváncsi.

Forrás: Ripost

Negyed órával a nyitás előtt hosszú sorok kígyóztak a Fővárosi Állat-és Növénykert bejáratánál. Rengetegen voltak kíváncsiak az állatok éjszakai életére, valamint a nagy program kínálatra.

– Évtizedekkel ezelőtt is voltak már időnként esti programok az állatkertben, de 2012-ben elindult egy kezdeményezés, hogy augusztus utolsó péntekén, a nyár zárásaként hagyományosan a nappali bezárás után, este hétkor újra kinyitunk és 11 óráig fogadjuk a látogatókat – mondta a Borsnak Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.

A fóka-show-ra voltak a legtöbben kíváncsiakFotó: Markovics Gábor / Ripost

– A kilátogatók változatos programokat tekinthettek meg: 

voltak látványetetések, állattréningek, óriáskígyó-simogatás, fóka-show, de volt vurstlizóna körhintával, fényfestés különböző pontokon és még jósoltathattak is az érdeklődök.

 Ilyenkor figyelembe kell vennünk azt is, hogy ehhez „mit szólnak” az állatok, ezért például az emberszabású majmokhoz nem lehet bemenni, de például a nagymacskák ilyenkor aktívabbak – zárta Hanga.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek