Fantasztikus az újra együttlét, ami két évig nélkülöznünk kellett és azt, hogy erre mennyien vágytak az első napi telt ház is jól példázza a Sziget Fesztiválon. Eddig az idő is kegyes volt a rendezvényhez, ahol a melegben igazán jól esik egy hideg sör, mellé egy hot-dog, hamburger, ám azt, hogy ehhez mennyire kell a zsebbe nyúlni, igyekeztünk kideríteni.
Ha röviden kellene összefoglalnom az idei Sziget tapasztalataimat a vendéglátás tekintetében, úgy fogalmaznék, hogy a választék minden igényt kielégít, legyen szó ételekről vagy éppen italokról, és a különféle ételallergiások igényeiről sem feledkeztek meg. Egy mellettem álló magyar fiatalokból álló társaság azon vitatkozott, hogy hol kéne sörözni, mire az egyikük azt mondta, hogy 1300-ért nem iszik. Gyorsan körbe is néztem, hogy milyen árakkal számoljak, egy zöldséges pultnál találtam olyan banánt, aminek darabja 600 forintba került, kint a „városban” ezért minimum egy kilót lehetne vásárolni.
A tepertős vagy magos pogácsának nem messze onnan darabja 999 Ft, ezért átlagosan egy élelmiszer üzletben 5 darabot tudnunk vásárolni.
Ha valaki tartalmasabb ételre vágyik 4500-ért vehet egy gazdagon megpakolt és kifejezetten finom hamburgert, egy gyorsétteremben ezért nagyjából 8 darab burgert adnak, azonban azok jóval silányabb minőségűek.
A közkedvelt mediterrán menü, a gyros tál 5000 forint, erre sem volt panaszom, nem spóroltak ki belőle semmit, sőt, ez nagyjából a négy-ötszöröse a budapesti áraknak, szintén 5000 a sült kolbász. A húst nem kedvelők sem maradnak éhen, hiszen 4200 már vételezhetnek maguknak egy falafel tálat, a mellettem ezt fogyasztó holland lány szerint nagyon finom, illetve jobb, mint náluk otthon és olcsóbb is.
Az édesszájúakra is gondoltak, van is nutellás palacsinta 4000-ért, ezt nem hagyhattam ki, hiszen kell az édes a hús után, és nem bántam meg, egy jobb budapesti palacsintázóban ezért két óriáspalacsinta jár.
Aki olcsóbban szeretné megúszni a kaja-kérdést, annak a Sziget Fesztiválra is kitepelült Aldi lehet a befutó, ők a szokásos "áuházi árképzéssel" dolgoznak, azaz itt ugyanannyit kell fizetni, mint a városban.
Na, de ami a legtöbbeket érdekli, a csapolt sör korsója Dreherből 1290 Ft, dobozosból ugyanez egy százassal több, ez csak a duplája a budapesti árszabáshoz képest. Természetesen az erősebbre vágyók igényeire is gondoltak, a szilva pálinka, vagy mézes ágyas 1950Ft/4cl, azt ezt fogyasztó szlovák srác azt mondta, hogy ő otthon is csak magyar pálinkát iszik, és közel azonos áron mérik hazájában.
Aki csak szomjas, és azt nem feltétlenül alkohollal oltaná, ő vehet 850-ért félliteres bubis vizet. A Csónakházban minden olcsóbb, de ahhoz be kell vállalni egy hosszabb sorban állást, ami minimum 20 perc, de megéri és legyünk türelmesek, hiszen "nyaralunk" itt.