Koronavírus

Megmentette a koronavírus az életét - állítja egy 23 éves férfi

Bors

Létrehozva: 2022.09.04.

Mindenkit ledöbbent kijelentésével a 23 éves fiatalember, aki azt mondja magáról: a koronavírus mentette meg az életét.

A korábban teljesen egészséges Alistair Gibson tavaly márciusban tartós köhögéstől szenvedett, de a járvány miatt nehezen jutott el orvoshoz. Augusztusban pozitív lett a koronavírustesztje, és vért kezdett köhögni, ezért felvette a kapcsolatot az orvosával. Felmerült a gyanú, hogy hosszan tartó Covidban vagy tüdőgyulladásban szenved, és további vizsgálatokra az invernessi Raigmore kórházba utalták. Februárban egy fül-orr-gégész eltávolított egy duzzadt nyirokcsomót a nyakából, amiről kiderült, hogy rákos daganat.

Kórház
Fotó: Pexels

- Megröntgeneztek, ami az egész testemben rákot mutatott. Az összes rák alapvetően úgy világított a röntgenfelvételen, mintha ragyogtam volna – emlékezett vissza a drámai pillanatokra a fiatal férfi, aki a köhögésen kívül jól érezte magát, és semmilyen más tünete nem volt.

Az orvosok vizsgálatokat végeztek rajta, és felfedezték, hogy Alisternek Hodgking-limfómája van, ami előrehaladott, negyedik stádiumban van. Az első kemoterápiás kezelése során vérmérgezést kapott, de sikerült leküzdenie az életveszélyes fertőzést.

- A kemoterápia első ciklusa egyszerűen összetört engem. Nagy dózist adtak, és emlékszem, hogy a kórházban ültem, és a hajam darabokban hullott ki. A kezelés alatt, ha a lázad 38 fok fölé emelkedik, kórházba kell menned. Egyik éjszaka szörnyen éreztem magam, de azt hittem, hogy csak a kemoterápia hat. Aztán hajnali 3 körül felkeltem és összeestem. Mentővel vittek kórházba, ahol kiderült, hogy szepszisem van. Tizenegy napot töltöttem az intenzív osztályon – mondta Alister a Mirrornak.

Most, hat kemoterápiás ciklus után Alistair végre rákmentes.

- Két héttel ezelőtt az orvos leültetett egy rutin ellenőrző vizsgálat után, és azt mondta: „Nos, minden eltűnt”. Ha nem kaptam volna el a Covidot, akkor soha nem tudtam volna meg, hogy rákos vagyok. Körülményes módon a Covid elkapása megmentette az életemet – árulta el küzdelméről Alistair.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek