Zúg a fejed, hányingered van, és úgy érzed, ki sem tudsz kelni az ágyból? Akkor itt az ideje, hogy egyél néhány falatot ezekből, hogy elűzd a másnapossággal járó kellemetlenségeket!
Forrás: Pixabay
Amerikai tudósok megtalálták a tökéletes ellenszert a másnaposságra, ami már 30 perc alatt csodákat tesz. A szakemberek nyers burgonya léből, forralt vízből és őrölt hínárból álló csodaszert hoztak létre – írja a DailyStar.
Richard H. Davis, a Beverage Marketing USA és a Nautilus Mineral Waters of America elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ital csökkenti a bélben oldódó metán mennyiségét, amely segít a májban gátolni az alkohol visszaszívódását. A burgonyatejnek keresztelt italt laboratóriumi patkányokon tesztelték, és a kísérlet annyira sikeres volt, hogy azt egy hónapon belül már forgalmazzák is az Egyesült Államokban.
Ha ez a folyadék annyira nem válik ínyedre, összegyűjtöttünk 6 olyan ételt, ami tökéletesen enyhíti a másnaposságot.
A banán tele van káliummal, fontos ásványi anyagokkal és B6-vitaminnal is. Egy friss tanulmány pedig bebizonyította, hogy ez utóbbi akár 50%-kal is képes csökkenteni a másnaposság tüneteit.
A tojás ciszteinekben gazdag, vagyis olyan aminosavakban, amik segítik lebontani az alkoholt. Ha reggelire megeszel egy két tojásból készült rántottát, rögtön sokkal jobban fogod magad érezni!
Egy tanulmány szerint a spárgában található aminosavak és ásványi anyagok enyhítik a másnaposság tüneteit és megvédik a májsejteket a toxinoktól. Szóval itt az ideje, hogy kipróbálj egy új köretet, és kivételesen spárgára cseréld a sült krumplit!
Csak reszelj egy kevés gyömbért egy pohár forró vízbe, fedd le 5 percig, utána pedig már kortyolhatod is a csodaszert, ami segít helyretenni a gyomrodat!
A méz főként fruktózokból áll, és egy kutatás kimutatta, hogy a gyümölcscukor arra ösztönzi a szervezetet, hogy szabaduljon meg az alkoholtól.
A spenótban rengeteg a folsav, a kén és a C-vitamin, ezek pedig mind segítenek abban, hogy enyhítsék a másnaposság tüneteit. Mindegy, hogy főzelék vagy smoothie formájában fogyasztod, a lényeg, hogy friss spenótlevelekből készítsd el!