Aktuális

Tragédiába fulladt a nyaralás: Szerelme végignézte, ahogy Dórát elnyeli a tenger

Létrehozva: 2022.09.04.

Tragédiával végződött egy Angliában élő magyar nő nyaralása.

Képünk illusztráció

Forrás: Pixabay

Egy Angliában élő magyar nő nyaralása tragédiával végződött. A 26 éves Mango Dóra és élettársa surrey-i otthonukból utaztak a kelet-sussexi Eastbourne tengerparti részéhez, hogy megnézzék az összes látnivalót - szúrta ki a Ripost.

Dóra le akarta fényképezni a híres Belle Tout nevű világítótornyot, ezért ellátogattak Beachy Headbe. A hatalmas sziklák alatt sétálgattak, amikor észrevették, hogy a dagály gyorsan közeledik, ekkor döbbentek rá, hogy csapdába estek. Dóra felmászott egy nagyobb sziklára, míg a barátja úszva segítségért indult.

Egy hatalmas hullám azonban lecsapott a várakozó magyar nőre és elragadta, mielőtt a segítség megérkezhetett volna.

„Körülbelül 500 méterre a világítótoronytól megálltunk, hogy fényképeket készítsünk. Ekkor gyorsan közeledni kezdett a dagály. Azt beszéltük, hogy vissza kell mennünk, és elindultunk visszafelé, de a víz elzárta az utat. Próbáltunk segítséget hívni, de nem volt térerő, és mindketten segítségért kiabáltunk. Dóra egy sziklán helyezkedett el, én pedig kb. 50 métert úsztam, hogy a partra jussak. Találtam egy párt a parton, és az idős férfi felhívta a mentőszolgálatot” – emlékezett vissza a tragikus október 24-ei napra Dóra barátja, Jerry.

„Jerry odajött hozzánk, és láttuk, hogy teljesen átázott. Nem hiszem, hogy volt rajta cipő, kétségbeesett volt. Elmondta, hogy a barátnője a sarkon rekedt, és még mindig ott van. Visszamentem, amennyire csak tudtam, hogy jelet kapjak. Körülbelül négyszer hívtam a 999-et, mert a jel folyamatosan megszakadt. Jerry végig megtörtnek, teljesen elveszettnek tűnt” - árulta el a férfi, aki a mentősöket riasztotta.

Az életmentők végül megtalálták Dórát a vízben sodródva. A partra vitték, ahol újraélesztették, majd a londoni King's College kórházba szállították. Ám 40 perccel később, még mielőtt az orvosokhoz jutott volna, elhunyt.

Mango Dóra halálát a szakértők balesetnek nyilvánították, miután a halál okaként fulladást állapítottak meg. Akkoriban még csak kréta táblák figyelmeztettek a veszélyre, amiket azóta rendes figyelmeztetésekre cseréltek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek