Betegség

Felkavaró: Évekig félrediagnosztizálták az orvosok a 16 éves Larát

Ripost

Létrehozva: 2022.10.30.

Az orvosok azt hitték, mentális gondjai vannak a tinédzsernek, valójában komoly egészségügyi problémák keserítették meg a napjait.

Egyre kínzóbb hasfájás gyötörte azt a tinédzsert, aki hiába kérte az orvosok segítségét két éven keresztül, cserben hagyták. A doktorok ugyanis azt mondták a fiatal lánynak, hogy a fájdalmai nem valósak, csupán a fejében generálja őket.

Az egyik éjszaka olyan borzasztó fájdalmat érzett, hogy összecsomagolt és úgy ment orvoshoz, mert azt hitte, kórházba fog kerülni. 

Ehelyett kapott némi fájdalomcsillapított, majd hazaküldték.

– 14 éves voltam, épp akkor váltam tinédzserré. Próbáltam önbizalmat gyűjteni magamnak, de a betegségem eléggé megrázó élmény volt. Megpróbálták elhitetni velem, hogy szorongásom van, és az okozza a fizikai fájdalmat – kezdte a The Sun oldalának a Lara, majd hozzátette: - Egy bizonyos ponton a nap 24 órájában véreztem, volt, hogy hetente háromszor elájultam és képtelen voltam lábra állni.

A történtek után a 16 éves Lara Fox-Hill nem hagyta magát, addig járt kivizsgálásokra, és kutatta mi lehet a baj, míg ki nem derült: endometriózisa lett. A diagnózis az orvosokat is meglepte, mert nem akarták elhinni, hogy ennyire fiatalon, egy ilyen komoly nőgyógyászati panasza lett. Lara édesanyja, az 54 éves Diana Fox-Hill szintén endimetriózisban szenved, de tapasztalata ellenére nehezen talált segítséget a gyermekének.

Ezután Larának 18 hónapba és három műtétbe került, mire sikerrel kezelték. Mindezek után úgy érezte, mintha újjászületett volna. A diáklány nem hagyta, hogy a fájdalmai megállítsák, kitartóan pótolta az iskolai feladatokat. Most pedig legnagyobb örömére visszatérhet a gimnáziumba. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek