Rák

Még előtte állt az egész élet: a 11 éves kislánnyal sokkoló diagnózist közölt az orvos

Címkék
frissrákos

Létrehozva: 2022.10.23.

A 11 kislány alig várta, hogy elkezdhesse a középiskolát.

A 11 éves Evie-Leigh Cormack alig várta, hogy elkezdje a középiskolát, amikor az orvosok közölték vele, hogy agydaganatot találtak, és a fiatal tragikusan meghalt néhány héttel később.

Evie-Leigh mentős akar lenni, ha felnő, de hetekkel azután, hogy rosszul lett, a rák egy agresszív fajtája el is vette a kislány életét. Szülei elmondták, kezdetben fejfájásra, kettős látásra és egyensúlyzavarra panaszkodott a kislány, ezért azonnal időpontot foglaltak az orvoshoz. Sajnos a vizsgálatok a legrosszabb rémálmukat váltották valóra.

"Evie egy kis díva volt, mindig táncolt a TikTokon, nagyon szeretett anyáskodni kisöccse, Matthew felett, és tökéletes példakép volt húgának, Lillie-nek. Igazán okos gyerek volt és külön motiválta, hogy jó jegyeket szerezzen, hogy mentős akart lenni. Annyira örült, amikor néhány héttel a halála előtt lehetősége nyílt a segélyszolgálattal tölteni a napot. Mindig is olyan gyerek volt, aki kész volt segíteni bárkinek" - mesélte az édesanyja.

Röviddel a megbetegedés után Evie-Leigh-t DIPG-vel (diffuse intrinsic pontine glioma) diagnosztizálták, a gyermekkori agyrák egy agresszív formájával, amelyre nincs hatékony kezelés és nincs esély a túlélésre.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek