Terhesség

"Nem bírtam nézni, ahogy szenved" - az egynapos csecsemő édesanyja karjaiban halt meg

Létrehozva: 2022.10.13.

A gondtalan terhesség után mindössze egyetlen napot élhetett a kisfiú.

Felfoghatatlan fájdalmat kellett átélnie annak az édesanyának, akinek a babája a karjaiban halt meg mindössze 24 órával a születése után. Alison Taylor, a Merseyside állambeli Bootle-ból, 2020 januárjában veszítette el fiát, Isaac-et, de csak most osztotta meg a fájdalmát, hogy segítsen más édesanyáknak is feldolgozni a veszteséget.

újszülött csecsemő
 

A 9 hónapos terhesség alatt semmilyen problémája nem volt Alisonnak, az orvosok szerint is minden rendben volt vele. Amikor vajúdni kezdett, a férje, Paul bevitte a liverpooli kórházba, ahol alig egy óra múlva megszülte a kisfiát.

Az orvosok azonban hamarosan felfedezték, hogy Isaac nehezen veszi a levegőt, nem fejlődött ki a tüdeje és azt a lesújtó hírt közölték a szüleivel, hogy a kisfiú nem fog sokáig élni.

"Az első fiam születésénél kissé rosszul lettem, de nem törődtem vele, mert végül egy egészséges, gyönyörű kisfiúnak adtam életet. Mindig féltem a szüléstől, de soha, de soha nem gondoltam arra, hogy mi lesz, ha a baba meghal?" - mesélte az édesanya.

Isaacet születése után pár órával a műtőbe vitték, ami halálra rémítette Alisont.

"A műtőbe vitték, az egyik ápoló pedig azt mondta nekem, hogy lehet, hogy édesanyaként kerülök fel az osztályra. Ez nagyon fura megfogalmazás volt, azonnal az villant be az agyamba, hogy Isaac meghalt. Azt mondta, nyugodjak meg, de tudtam, hogy nagyon komoly a baj. Nem viccből visznek egy újszülöttet a műtőbe. Megkértem, legyen őszinte: meghalt a kisfiam? Azt mondta, nem, de nagyon rosszul van" - emlékezett vissza a borzalmas percekre Alison. Mint mondta, olyan volt, mint egy örökkévalóság, mire végre ismét megpillanthatta a kisbabáját.

"Visszahozták, de azt mondta az orvos, nem tehetnek érte semmit. Ott álltam, még a 8 éves fiamnak sem tudtam elmondani, hogy kistestvére lett, annyira gyorsan történt minden. A férjem felhívta az anyósomat, hogy megszületett Isaac, de nincs sok ideje hátra. Mindenáron azt akartam, hogy találkozzon Archie-val, a nagyobb fiunkkal, így őt behozták a kórházba".

A tesztek és a vizsgálatok bebizonyították, hogy Isaac veséje leállt, a tüdeje pedig nem tudott kifejlődni. Soha nem tudott volna magától lélegezni, gépekre kapcsolták.

"Úgy döntöttünk, hogy kikapcsoljuk az életfenntartót. Este 9 óra volt, és azt mondtam: »Nem akarom nézni, ahogy szenved, ez kegyetlen.« Megkérdeztem az orvosokat, hogy biztos nincs mit tenni? Azt mondták, sajnos nincs. Így megkértem őket, vegyék ki a csöveket, magamhoz akarom szorítani a kisbabámat."

Alison először és utoljára foghatta meg Isaacet, mielőtt születése után kevesebb mint 24 órával meghalt a karjaiban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek