Gyász

Szívszorító sorokkal búcsúznak: Tragikus hirtelenséggel hunyt el a 31 éves Viktória

Címkék
frissgyász

Létrehozva: 2022.10.13.

Megrendülten búcsúznak tőle kollégái.

„Tragikus hirtelenséggel elhunyt kolléganőnk, Oth Viktória művészettörténész, a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár szoborgyűjteményének muzeológusa, akivel 2019 óta dolgoztunk együtt” – közölte a gyászhírt a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár Facebook-oldalon.

Mint írják, Viktória aktívan részt vett a Képtár szakmai munkájában, kurátori kreativitásának eredménye ma is látható a balatonfüredi Vaszary Galériában. 

 

Humora és szociális érzékenysége egyaránt formálta közös gondolkodásunk irányát, ötleteivel és tárgyismeretével nagymértékben alakította a koncepciót. A szoborgyűjteményből ő válogatta az anyagot, és közreműködött a kiállításon olvasható szövegek elkészítésében. Idén júniusban nyílt meg a Műtárgyak a szabadban című kiállítása a múzeum kertjében, amihez igényes kétnyelvű vezetőt tervezett és rengeteg szöveget írt. Ezzel múzeumunk régi adósságát törlesztette, s a sokféle korból származó műtárgyegyüttes megfelelő magyarázatot és értelmezési keretet nyert. Neki köszönhető, hogy két teljesen új, helyspecifikus kortárs mű is az udvarba kerülhetett. Ezeket a Kiscellben járó látogató megtekintheti, de ő már nincs velünk. Múlhatatlan lelkesedése felejthetetlen, szakmája iránti szeretete, elszántsága, kitartása példaértékű mindannyiunk számára. Megrendülten búcsúzunk tőle

 

- búcsúznak a szívszorító sorokkal a fiatal nőtől, akinek halálának okát nem közölték.

(VIA)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek