Brutalas névre keresztelték a magyar főváros legnagyobb gyrosát, amit a görög Giovantsis család éttermében lehet kapni. Az eredeti görög recept alapján nagy műgonddal készített főétel pita alapja 26 centiméter, simán felér egy pizzával.
A magyarok szeretik Görögországot. Nyaranta sok görög sziget – Kréta, Korfu, Rodosz vagy épp Zakynthos – hangos a magyar szótól, de Athén is népszerű hely a hazai turisták körében. Éppen ezért a görög fogások sem ismeretlenek számunkra, de igazán jó hír az, hogy ha egy ízletes gyrost, muszakát vagy suvlakit szeretnénk enni, akkor azt már a budapesti Hegedűs Gyula utcában is megtalálhatjuk.
A GRK'S Greek Kitchen nevű étterem ráadásul Budapest legnagyobb gyrosát készíti, vagy ahogy ők hívják: yeerosa-t kínálják az embereknek. Minden étel eredeti családi receptek alapján készülnek az ételek és az italok a GRK'S Greek Kitchen-ban. A Giovantsis család múltja, már az 1946-os évektől Magyarországhoz kötődik, amikor a görög polgárháború miatt több ezer görög menekült hazánkba. Na, de mutatjuk, hogy készül a főváros legnagyobb gyrosa, ami közel egy kilót nyom: