Tragédia

Pánik és sikoly a karácsonyi vásáron: autóval hajtottak az emberek közé

WM

Létrehozva: 2022.11.23.

Többen megsérültek, két embert életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A karácsonyi vásáron kitört a pánik, azt hitték, hogy terrortámadás történt

Óriási pánik tört ki hétfőn kora este a düsseldorfi karácsonyi vásáron. Az ünnepi hangulatban lévő emberek egyszer csak óriási kiabálásra és rohanásra lettek figyelmesek. Egy Mercedes típusú személyautó ugyanis a tömegbe hajtott. 2016 decemberében Németország történetének egyik legsúlyosabb terrortámadását hajtotta végre egy tunéziai férfi, aki kamionnal hajtott az ottani vásár területére. Így nem volt meglepő, hogy sokan ismét azt gondolták, hogy terrortámadás történt. 

84 éves férfi hajtott a karácsonyi vásáron sétálók közé.
84 éves férfi hajtott a karácsonyi vásáron sétálók közé. Fotó: AFP

A düsseldorfi rendőrség közlése szerint legalább hat ember megsérült, közülük ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Az elkövető azonban nem terrorista volt, hanem egy 84 éves sofőr, aki elvesztette az irányítást az autója felett.

A német Bild című napilap arról ír, hogy szerencsére a vásár szélén biztonsági oszlopokat állítottak fel a szervezők, azok nélkül ugyanis sokkal nagyobb tragédia is történhetett volna. A karácsonyi vásárba hajtó nyugdíjas és a felesége könnyebben sérült, őket sokkos állapotban szállította el a mentőautó további vizsgálatokra. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek