Betegség

Szokatlan tünetet észlelt a 27 éves srác, néhány hetet adtak csak neki az orvosok

LA

Létrehozva: 2023.02.19.

A fiatal mindenre rácáfolt!

A 27 éves Harry Simpson zuhanyzás közben vett észre a mellkasán néhány lila kiütésszerű foltot. Nem gondolt komoly problémára, így elutazott Dubajba, ahol ejtőernyőzéssel és jet-skizéssel ünnepelte a születésnapját.

Fotó: PIxabay

Később azonban a fiatal férfi, aki egyébként szinte sosem volt beteg, észrevette, hogy valami nincs rendben.

– Nagyon fáradt voltam, folyamatosan – mondta. – Lementem az edzőterembe, és szinte egyből kifulladtam, pedig tudtam, nem erre vagyok képes.

Harry beszélt erről a háziorvosával, a szakember pedig úgy vélte, a két hetes pihenése során kaphatott el valamit. 

– Körülbelül két hétig szedtem antibiotikumot – emlékezett vissza. – Azt hittem, már jól vagyok, ezért elmentem hegyet mászni. Akkor derült ki, hogy még mindig baj van. Rengetegszer meg kellett állnom, hogy egyáltalán felérjek. Tudtam, hogy valami nagyon nem stimmel. Éreztem, ahogy a mellkasomban dobog a szívem és össze-vissza ugrál. Csak nagyon nehezen kaptam levegőt.

Háziorvosa ezután vérvizsgálatra küldte. Harry, aki szinte egész életében makk egészséges volt, nem számított a sokkoló diagnózisra: akut limfoid leukémiában szenved. A rák pedig átterjedt a bőrére, ez okozta a lila foltokat a mellkasán. Az orvosok ekkor csupán három hetet jósoltak neki az életéből.

Csak ültem és sírtam. A nagymamám volt velem, ő próbált erőt adni.

Harrynek időközben sikerült rácáfolnia a szörnyű jóslatra, és hat hónapig kórházban feküdt. Kemoterápiát kapott és őssejt-transzplantáción esett át. Csövön keresztül táplálták, mert túl fájdalmas volt neki enni és inni is, és csak feküdni tudott a nap 24 órájában. Sokat fogyott, az orvosok pedig azt fontolgatták, hogy behívják a családját, hogy elbúcsúzzanak tőle. Néhány nappal később azonban javulni kezdett az állapota. Szép lassan sikerült legyőznie a betegséget, de még nagyon oda kell figyelnie magára, és nagy a kockázata annak, hogy a rák visszatér.

Jelenleg hetente jár kontrollra, és gyógyszert szed - írja a Daily Star.

Minden este, amikor lefekszem, szánok egy-két percet, hogy összeszedjem a dolgokat, amiért aznap hálás voltam. Boldog vagyok, hogy lefekszem aludni és másnap felébredek, egy újabb napot kaptam ajándékba.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek