Akár 10 napig is gyönyörködhetsz kedvenc tavaszi virágodban.
Biztos tapasztaltad már, hogy a vágott virág nagyon hamar elhervad és alig van időd élvezni a szépségét. A Lakáskultúra most beavat pár fortélyba, amelyek segítségével tovább marad friss a tavasz kedvenc virága, a tulipán.
1. Kurtítsd meg!
A vázába kerülő virág szárát tisztítsd meg, szedd le róla a leveleket, mivel azok a víz alatt gyorsan rothadásnak indulnak. Mielőtt a vízbe tennéd, vágj le a végéből egy kicsit, lehetőleg ferdén, hogy minél nagyobb felületen érintkezzen a vízzel. A lényeg, hogy úgy helyezd el a virágokat, hogy a száruk vége ne érjen a váza aljához.
2. Friss legyen a víz és ne hideg!
A virágnak minden nap szüksége van friss vízre, a csapvíz tökéletesen alkalmas erre. Lehetőleg ne hideget engedj, hanem szobahőmérsékletűt! A vázát elég a harmadáig tölteni, mivel a tulipánok a sekély vízben jobban érzik magukat, tartósabbak lesznek.
3. Fényre tedd, de ne napra!
A tulipánt érdemes távol tartani a közvetlen napfénytől, így később kezd hervadni. Ha azt tapasztalod, hogy vágott virágaid hajladoznak, győződj meg róla, hogy nem a szoba egyetlen fényforrását keresik. Jobb, ha az ablak közelébe teszed a vázát, és mindennap forgatod egy kicsit.
+1. A váza belseje is legyen tiszta!
Bár maga a virág is igényli a gondoskodást, a tartóját sem szabad elhanyagolni. Ha tiszta a váza belseje, az késlelteti a mikroorganizmusok elszaporodását, így tovább szép marad a csokor.