Gyász

Tragikus hír érkezett: meghalt a volt helyettes államtitkár

Címkék
gyászhalál

Piréz

Létrehozva: 2023.03.02.

58. életévét már nem érhette meg.

Életének 57. évében elhunyt Répás Zsuzsanna, aki 2010 és 2014 között nemzetpolitikai helyettes államtitkár volt - jelentette be csütörtökön közösségi oldalán Potápi Árpád János

gyertya, gyász, elhunyt, meghalt, haláleset, baleset,
Fotó: Pixabay.com

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a megemlékező bejegyzésben kiemelte: Magyarország sokat köszönhet Répás Zsuzsannának, mert ő volt az, aki a nemzetpolitikában mérföldkőnek számító 2010-es évet követően, a Nemzetpolitikai Államtitkárság létrejöttének legelső éveiben szolgálta munkájával az összmagyarság ügyét, a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok erősítését.

Répás Zsuzsanna 1998 és 2002 között politikai főtanácsadóként dolgozott a Külügyminisztériumban, utána pedig 8 éven át a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjánál a külügyi kabinet munkatársa, nemzetpolitikai kabinettitkár volt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban 2010 és 2014 között helyettes államtitkárként dolgozott, majd 2014 nyarán két hónapig az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára is volt. 2015-től a Magyar Művészeti Akadémia határon túli ügyek főosztályát vezette, majd 2019 márciusában visszatért a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelékébe, ahol előbb a nemzetközi szervezetek főosztályának vezetői tisztségét töltötte be, majd 2020 novemberétől nagyköveti rangban a Duna Bizottság melletti állandó képviselőként tevékenykedett.

Megkapta az erdélyi Kelemen Lajos Műemlékvédelmi Társaság tiszteleti díját (2013), a Szórvány Alapítvány Pro Minoritate díját (2013), a Kincses Kolozsvár Egyesület által alapított Kincses Kolozsvárért díjat (2013), valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Bocskai István-díját (2014) is.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek