Időjárás

Ebben nem lesz köszönet: több hullámban érkezik a zivatar

K.B.

Létrehozva: 2023.04.25.

A következő napokban mindenki jobban teszi, ha magánál tartja az esernyőjét.

Kedden a nap első felében átmenetileg csökken a felhőzet, és északkeletre szorul vissza a csapadék, majd délután északnyugat felől újabb felhősödésre számíthatunk, záporesőkkel. Az északnyugati szél egész nap erős lehet. 16 fok körül alakul a maximum.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

Szerdán felhőátvonulásokra kell számítani, többórás napsütéssel. A keleti tájakon még szórványosan alakulnak ki záporok. Erős lesz az ÉNy-i szél. 12-17 fok valószínű.

Csütörtökön nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de zápor csak néhol fordul elő. Mérséklődik a légmozgás. Marad a 15-17 fokos csúcsérték.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, kisebb zápor előfordulhat. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés – írja a Köpönyeg.

„A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye” – figyelmeztet mindenkit dr. Pukoli Dániel. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek