Bírság

Csak úgy röpködnek a százezres bírságok a Balatonnál

Létrehozva: 2023.06.28.

Hatan is kaptak legalább százezer forintos bírságot a Balatonnál az idei első félévben.

Az első hat hónapban többen kaptak is százezres nagyságrendű halvédelmi bírságot a Balatonnál - írja a pecaverzum.hu. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára feltöltött halgazdálkodási hatósági döntések szerint júniusig hat olyan ügyben hoztak végzést, amelyben a halgazdálkodási bírság elérte vagy meghaladta a 100.000 forintot.

Balaton
Hatan is kaptak legalább százezer forintos bírságot a Balatonnál az idei első félévben

Először G. K. várpalotai lakost ellenőriztek a rendőrök március 23-án Csopak térségében. Autóját átvizsgálva egy fedeles műanyag edényből egy keszeg és egy kárász, egy nylon zacskóból egy 5,76 kilós fogassülő került elő. A nemes halat tilalmi időben tartotta meg, és a fogási naplójába sem vezette be. 100.000 forint halvédelmi bírságot kapott, és 18 hónapra eltiltották a horgászattól.

Legutóbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság szabott ki 127.500 forintos halvédelmi bírságot, valamint 15 hónapos eltiltást Cs. R. K. nagyhalászi lakosra, aki április 25-én a Zala-folyón, Fenékpuszta térségében engedély nélkül, horgászatra tiltott területen horgászott.

 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek