Időjárás

Sosem lesz már vége? Újból riasztást adtak ki a fél országra

KL

Létrehozva: 2023.06.24.

Hazánk időjárása ismét nem lesz kegyes hozzánk. Mutatjuk, mi fog ma mindenkinek fejfájást okozni.

Az elmúlt napok nem éppen a nyári időről vagy a napsütésről szóltak, és ami azt illeti, ebben az elkövetkezendő napokban sem lesz változás.

Elő az esernyőkkel, jönnek a záporok Fotó: KISS ANNAMARIE /  Dunaújvárosi Hírlap

Szombaton délelőttig délen és keleten még lehetnek záporok, majd sok napsütésre van kilátás, gomolyfelhőkkel. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Bodrogközben megerősödik, Sopron környékén viharos lökések is lehetnek. 24 és 30 fok közötti nyári időnk lesz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.

Ami a folytatást illeti

Vasárnap

Ragyogóan napos, meleg, igazi strandidő várható. Kicsi az esély a csapadékra. 24 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk. Az ÉNy-i szél élénk marad.

Hétfő és kedd

Napos, gomolyfelhős idő valószínű mindkét nap. Csak elszórtan alakul ki zápor, vagy zivatar. 27-32 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Riasztást adtak ki a fél országra

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki az ország keleti részére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti majd, emellett esetenként szélerősödés, helyenként jégeső is előfordulhat. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Mutatjuk térképen:

Időjárás eső figyelmeztetés
Az ország középső- és keleti részét érinti a riasztás Fotó: met.hu

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek