Tisztavatás

"Akárhogy is ordítják a háborút körülöttünk, a magyarok nincsenek egyedül békevágyukkal"

Létrehozva: 2023.08.20.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a tisztavatáson mondott beszédében hangsúlyozta, a béketárgyalások megkezdése a helyes megoldás.

Akárhogy is ordítják a háborút körülöttünk, a magyarok nincsenek egyedül békevágyukkal - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az augusztus 20-ai katonai tisztavatáson a budapesti Kossuth téren.

 

A miniszter az esküt tevő honvédtisztekhez szólva azt mondta: eddigi világunkat a határainktól nem messze dúló olyan háború forgatja fel, amelynek "könyörtelensége és pusztító ereje azt hittük, már a múlté". "Az ebben látott hadviselés és annak politikai és gazdasági következményei világossá tették, hogy új világrend van születőben, melynek végeredményét nem látjuk, de azt igen, hogy a konfliktus akár világméretű összecsapásba torkollhat" - tette hozzá.

A miniszter kiemelte: a magyar álláspont a saját történelmi tapasztalatunk alapján teljesen világos, az azonnali tűzszünet, és a béketárgyalások megkezdése a jó és helyes megoldás.

"A katolikus egyház feje itt, ezen a téren, alig néhány hete Magyarország védőszentjéhez, Szűz Máriához imádkozott a békéért. Ferenc pápa szavai a szívünkbe vésték: akárhogy is ordítják a háborút körülöttünk, a magyarok nincsenek egyedül békevágyukkal" - fogalmazott a honvédelmi miniszter.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek