Görögdinnye

Óriási hiba, ha kidobod a dinnye héját: elképesztő, mit csinálhatsz belőle!

B.V.

Létrehozva: 2023.08.06.

Leginkább hidegen, egy meleg nap során fogyasztjuk a görögdinnyét. Ennél azonban sokkal többféleképpen lehet.

Vannak akik kanállal eszik a dinnyét, mások késsel esnek neki egy nyári nap folyamán, hogy élvezzék a finomságot. Ha valami különlegességre vágyunk, akkor azonban akár salátát is csinálhatunk belőle.

görögdinnye
Nincs jobb nyáron a görögdinnyénél  Fotó: Pexels.com

Görögországban például feta sajttal, olíva olajjal és sóval keverik össze. Ha levesként szeretnénk fogyasztani, akkor a kimagozott görögdinnyét pár darab meghámozott paradicsommal összeturmixoljuk, ízesítjük és már kész is van az isteni hamis gazpacho-nk. Nyári partik tökéles eleme.

De tudtad, hogy a külsejét is fel tudod használni? Kandírozva, hidegtálon, sós ételek mellé tökéletes ropogtatni való. 

Mautner Zsófia gasztroguru azonban mást is készít belőle. Pácolt görögdinnye héjat, amivel a pácolt gyömbért helyettesíti a sushik mellé tálaláskor, de akár egy konkrét köretnek is lehet szánni - például a rántott hús mellé. 

Nyári kánikulában a görögdinnye tehát a legjobb dolog, amihez vendégségben nyúlhatunk, hiszen sok mindent, szinte pillanatok alatt el tudunk készíteni vele. Sőt, bátran variálhatjuk sós dolgokkal is! Mautner Zsófia szerint ez csak még jobban kiemeli az ízét, nem hiába csinálják azt sokan Dél-Amerikában, hogy a legtöbb édes gyümölcsöt direkt megszórják egy kis sóval és chilivel, hogy még jobban kihozza az ízvilágát az ételnek. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek