börtönélet

Lerántottuk a leplet: ilyen fogásokat kapnak a börtönben a rabok valójában

Létrehozva: 2023.08.04.

Videón mutatjuk, mit kapnak enni a rabok.

Az amerikai filmekből jól ismerhetjük a börtönök étkezdéit, hiszen ez az a hely, ahol a rabok rendszeresen egymásnak esnek. A magyar valóság azonban teljesen más, ugyanis nincs közös étkező, a fogvatartottak pedig a zárkájukban esznek.

A Mindmegette stábja a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben járt, és megnéztük, hogyan történik a fogvatartottak étkeztetése. A börtönkonyha szigorú szabályok szerint működik, és többségében maguk az elítéltek dolgoznak a tűzhely mellett.

Több mint ezer főre főznek a Budapesti Fegyház és Börtönben /Fotó: Móricz István/Mindmegette

TÖBB MINT 20-FÉLE DIÉTA SZERINT FŐZNEK A BÖRTÖNKONYHÁN

A menüt dietetikus szakember állítja össze, a fogások hétről hétre változnak, és több mint húszfajta speciális étrend szerint főznek, hogy minden elítélt a kezelőorvos által elrendelt ételeket kapja. A Kozma utcai egységben több mint ezer főre főznek, és ehhez tetemes mennyiségű alapanyagot használnak fel.

Szárnyasokból naponta 100-120 kilót, száraztésztából 140-150 kilót, burgonyából pedig akár 400-500 kilót is feldolgoznak egy nap. Hogy pontosan milyen ételekből áll a börtönmenü, hogy néz ki a konyha belülről, mi a fogvatartottak kedvence és hogyan készül a sertéspörkölt a börtönkonyhán, kiderül a Mindmegette videóriportjából.

BÖRTÖNMENZA: ILYEN ÉTELEKET FŐZNEK A KOZMA UTCAI BÖRTÖNBEN

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek