Háború

Megerősítette a külügyminisztérium: magyar-izraeli kettős állampolgárokat is túszul ejtett a Hamász

Bors

Létrehozva: 2023.10.26.

Magyar-izraeli kettős állampolgárokat is túszul ejtett a Hamász – erősítette meg az M1-nek a Külügyminisztérium.

Paczolay Máté külügyi szóvivő azt mondta: folyamatosan kapcsolatban vannak a túszok édesanyjával, illetve az izraeliek által létrehozott különleges munkacsoporttal. Korábban a Hetek hírportál írt arról, hogy egy 8 éves és egy 15 éves magyar-izraeli kettős állampolgárt tartanak fogva a palesztin terroristák. A lányokat október 7-én rabolták el otthonukból.

Hamász
Fotó: AFP

A jelenlegi információink alapján 225 embert tartanak fogva a Gázai övezetben, ebből a 225 emberből ketten magyar-izraeli kettős állampolgárok, mindketten kiskorú gyermekek. Nyilvánvalóan egy ilyen helyzetben az elsődleges szempont a biztonsági szempont, ezért csak annyit mondhatok el, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyjukkal, valamint az izraeliek által létrehozott, a túszok ügyében eljáró különleges munkacsoporttal – nyilatkozta Paczolay Máté az M1-nek.

Egy izraeli-magyar kettős állampolgár két gyermekét is túszul ejtette a Hamász palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát. A két magyar állampolgárságú kislányt a Nahal Oz kibucból rabolták el.

A lányok édesanyja, a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin a Hetek című lapnak elmondta: a lányokról az volt legutolsó információ, egy róluk készült felvétel alapján, hogy Gázában tartózkodnak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek