Egyedülálló

"Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető" - A felhők felett várja vendégeit hazánk legújabb étterme

Kurkstein J.

Létrehozva: 2023.11.17.

Ha valaki egyszerre szeretné a főváros szépségét és sokszínűségét megmutatni valakinek, illetve egyben bevezetni a hazai gasztronómiába ezt végre egy helyen megteheti, a hamarosan nyíló Virtu Restaurantban, a MOL Campuson.

Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk.

 - fejti ki a november 22-én nyíló Virto Restaurant fiatal séfje, Ledvai Levente a vendéglátóhelyük ars poeticáját, aminek már az elhelyezkedése is egyedülálló, hiszen a főváros felett 120 méterrel kapott helyett az elegáns étterem a MOL Campus tornyában. Igazi történelmi és kulturális utazás, amit a Virtu kínál, hiszen nem csak a főváros csodálható meg az egyedi panorámájú helyről, az ételekben és italokban a magyar konyhaművészet került a fókuszba, persze a külföldi klasszikusok sem hiányoznak a kínálatból. 

Egyedülálló panorámát kínál a főváros legújabb étterme  Fotó: Fotó: Máté Krisztián

A monarchia gasztrokulturális örökségét kínáljuk a vendégeinket

 - fogalmazott Bese Konrád a vendéglátóhely kommunikációs menedzsere. De, hogy ez mit is jelent pontosan azt már a Virtu séfje osztotta meg lapunkkal: 

Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető, mindezt olyan színvonalon, ami vonzóvá tesz minket. Közép-kelet Európa regionális ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik hazánk után Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország is.

Ezen felül arról is beszélt Ledvai Levente, hogy mielőtt sokan a fine dining étteremre gondolnának velük kapcsolatosan, ezt cáfolnia kell. 

- Szeretjük amikor a vendég a saját ritmusában tud elmerülni az á la carte kínálatunkban, és minden korosztály megtalálja a saját élményét nálunk. Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk. Azt azért ígérhetem, hogy kiemelten elegáns szervizt nyújtunk. Az ételek megjelenésükben, tálalásukban mindenképpen ezt az emelkedettséget tükrözik – tudatta terveiről a mindössze 26 éves séf. 

A legjobb magyar borok itthonról és a határon túlról az étterem kínálatában Fotó: Fotó: Máté Krisztián

- Nálunk olyan hétköznapi ételek is megtalálhatóak lesznek, mint a bécsi szelet, vagy éppen a lecsó, amiket jól ismerünk mi magyarok, de mégis mindenki másképpen készíti el otthon, egy adott tájegységen vagy éppen a határontúli területeken - vezet be minket az étterem felfogásába a Bese Konrád. 

Amit mi nyújtunk, ezek az otthon és a szeretet ízei, melyek egy pici melegséget hoznak az életünkbe. Nekem az évek folyamán nagyon sok ötletem gyűlt össze, úgy érzem, hogy ezen a helyen ezeket meg tudom valósítani. Úgy találtunk egymásra, a VIRTU-koncepció, az én eddigi munkám és a teljes vendéglátó csapat, ami számomra mesébe illő

- mondta Ledvai Levente, aki azt is elárulta, hogy nem akarnak megfelelni a budapesti gastro trendnek, de bátor lenne azt állítani, hogy inkább ők szeretnénk azt alakítani.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek