Ha valaki egyszerre szeretné a főváros szépségét és sokszínűségét megmutatni valakinek, illetve egyben bevezetni a hazai gasztronómiába ezt végre egy helyen megteheti, a hamarosan nyíló Virtu Restaurantban, a MOL Campuson.
Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk.
- fejti ki a november 22-én nyíló Virto Restaurant fiatal séfje, Ledvai Levente a vendéglátóhelyük ars poeticáját, aminek már az elhelyezkedése is egyedülálló, hiszen a főváros felett 120 méterrel kapott helyett az elegáns étterem a MOL Campus tornyában. Igazi történelmi és kulturális utazás, amit a Virtu kínál, hiszen nem csak a főváros csodálható meg az egyedi panorámájú helyről, az ételekben és italokban a magyar konyhaművészet került a fókuszba, persze a külföldi klasszikusok sem hiányoznak a kínálatból.
A monarchia gasztrokulturális örökségét kínáljuk a vendégeinket
- fogalmazott Bese Konrád a vendéglátóhely kommunikációs menedzsere. De, hogy ez mit is jelent pontosan azt már a Virtu séfje osztotta meg lapunkkal:
Azt adjuk, ami a miénk és ami szerethető, mindezt olyan színvonalon, ami vonzóvá tesz minket. Közép-kelet Európa regionális ízeit és ételeit mutatjuk be, amibe beletartozik hazánk után Ausztria, Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Románia, Horvátország is.
Ezen felül arról is beszélt Ledvai Levente, hogy mielőtt sokan a fine dining étteremre gondolnának velük kapcsolatosan, ezt cáfolnia kell.
- Szeretjük amikor a vendég a saját ritmusában tud elmerülni az á la carte kínálatunkban, és minden korosztály megtalálja a saját élményét nálunk. Nyitottak és sokszínűek vagyunk, mint maga a város alattunk. Azt azért ígérhetem, hogy kiemelten elegáns szervizt nyújtunk. Az ételek megjelenésükben, tálalásukban mindenképpen ezt az emelkedettséget tükrözik – tudatta terveiről a mindössze 26 éves séf.
- Nálunk olyan hétköznapi ételek is megtalálhatóak lesznek, mint a bécsi szelet, vagy éppen a lecsó, amiket jól ismerünk mi magyarok, de mégis mindenki másképpen készíti el otthon, egy adott tájegységen vagy éppen a határontúli területeken - vezet be minket az étterem felfogásába a Bese Konrád.
Amit mi nyújtunk, ezek az otthon és a szeretet ízei, melyek egy pici melegséget hoznak az életünkbe. Nekem az évek folyamán nagyon sok ötletem gyűlt össze, úgy érzem, hogy ezen a helyen ezeket meg tudom valósítani. Úgy találtunk egymásra, a VIRTU-koncepció, az én eddigi munkám és a teljes vendéglátó csapat, ami számomra mesébe illő
- mondta Ledvai Levente, aki azt is elárulta, hogy nem akarnak megfelelni a budapesti gastro trendnek, de bátor lenne azt állítani, hogy inkább ők szeretnénk azt alakítani.