Veszély

Ételmérgezést okozhat a magyarok egyik kedvenc kajája, ha te is így készíted!

B.

Létrehozva: 2023.11.02.

Az airfryer egyre népszerűbb, de vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni!

Egy élelmiszer-szakértő felhívta az emberek figyelmét egy sokakat érintő veszélyre. Az airfryer egyre népszerűbb háztartási elektromos készülék, aminek számos előnye van: percek alatt elkészíti az ételt és egészségesebb megoldás, mivel nem kell olajat önteni az étel elkészítéséhez. Az energiatakarékos eszköz által azonban veszélyeknek is ki vagyunk téve.

Az airfryer egyre népszerűbb, de vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni! Fotó: Pexels

Vannak bizonyos ételek, amelyeket nem szabad a gépbe tenni!

Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna egy rendkívül zsíros étel, és ha forrólevegős sütőben készítjük el, az súlyos problémákat okozhat. 

Ez egy zsíros étel, és amikor légsütőben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat. Ráadásul, ha a szalonna nem megfelelően készül el benne, akkor fennáll az ételmérgezés kockázata is

- fogalmazott a szakértő.

Fontos az is, hogy aki airfryert használt, az a lehető leggyakrabban mossa el a sütőt, hogy elkerülje az élelmiszer-szennyeződés kockázatát - írja a Mirror.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek