Műtét

"Anya... nagyon fáj, könyörgöm segíts" – Rutin műtétnek indult, most az életéért küzd a 15 éves Dominik

IF

Létrehozva: 2023.11.19.

Hatalmas megpróbáltatásokon kellett átesnie a tinédzsernek.

A 15 éves Dominiknál semmi nem indokolta, hogy egy intenzív osztályon kelljen feküdnie. A tininek a barátaival vagy az édesanyjával és kis testvérével kellene egy hétvégi programot terveznie mosollyal az arcán. A fiatal ez év június 13-án feküdt be a szombathelyi kórházba, hogy “tölcsérmellkas” műtétet végezzenek el rajta, ám a rutin beavatkozásból rémálom lett.

Ketté szakadt a család  Fotó: Bors

Dominik kezelését Budapesten kezdték meg, ahol az orvosok rájöttek, hogy a fiúnak nyomja a szívét a mellkasa. Emiatt döntöttek úgy, hogy meg kell őt műteni és egy fém lemezt ültetnek be a tinédzser mellkasa alá. Időközben a család azonban Sopronba költözött, így a műtétet Szombathelyen végezték el.

A műtét után a beavatkozást végző főorvos közölte, hogy nem úgy sikerült a beavatkozás, ahogy tervezte, ezért korrekciós műtét szükséges.

 – mondta el lapunknak az édesanya, Viktória.

A második életmentő műtét után, Dominik már a felnőtt intenzív osztályon feküdt, ugyanis kiderült, hogy a fiú sepsist kapott, ami egy bakteriális fertőzés. Ekkor kezdődött az a kálvária, amely teljesen megváltoztatta a család életét. Ezután még három műtéten kellett átesnie a fiatalnak.

Borda darabok lettek eltávolítva Dominik testéből melyek a belső fertőzés kezelését szolgálják. A bélműködése is teljesen leállt 

– árulta el,  légzését pedig gépekkel támogatják. Az, hogy életben van csak a csodának köszönhető.

Amikor Dominik befeküdt a kórházba 60 kiló volt, most mindössze 30 kiló.  

– mesélte megtörten Viktória, aki egyedül neveli két gyermekét. Bár kis reménysugár, hogy valamelyest stabilizálódott az állapota. A mellkasából a csöveket eltávolították. Jelen pillanatban algás kötszer fedi a sebeket. 

Mióta Dominik beteg lett, minden idejét a kórházban tölti fiával. A történtek miatt a család is ketté szakadt, ugyanis az anyuka kisebbik fiát, a 9 éves Benettet a nagyszülők vették magukhoz, hogy ezzel segítsék az anyukát.

Dominik a felnőtt intenzív osztályon fekszik  Fotó: Bors

– Hatalmas a bizonytalanság. Sokszor előfordul, hogy az orvosoktól semmilyen információt nem kapok a fiam állapotáról. Folyamatosan azon gondolkozom, hogy miért vártak a második műtéttel addig, amíg közel egy liter váladék ürült ki Dominikból. 

Domi az első műtét után szinte könyörgött, hogy „Anya nem kapok levegőt, nagyon fáj, könyörgöm segíts...” Erre soha nem fogok választ kapni. 

– folytatta, majd hozzátette már több jogásszal is felvette a kapcsolatot, ám amíg még folyik a kezelés, semmilyen jogi lépést nem tehetnek.

A leírtakat az édesanya aláírásával és a műtét dokumentumaival hitelesítette és alátámasztotta. A családot a Szeretet háza alapítvány vette a szárnyai alá, akik gyűjtést is szerveztek nekik. Amennyiben te is szeretnéd támogatni a családot, ERRE A LINKRE KATTINTVA találod az alapítvány számlaszámát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek