Daganat

Halálos betegséggel küzd a kisfiú: csak azt kívánja karácsonyra, hogy élhessen

L.A.

Létrehozva: 2023.12.23.

Ha nem kerül sor hamarosan a műtétre, jövő karácsonykor már nem lesz itt.

Egy kisfiúnak égetően szüksége van egy drága többszervátültetésre Amerikában, hogy esélye legyen egy ritka típusú rák legyőzésére. Bár a legtöbb gyerek abban reménykedik, hogy karácsonykor játékokat talál a fa alatt, Ralph csak annyit szeretne, hogy élhessen. Már 11 alkalommal kapott kemoterápiát, hogy meggyógyuljon a májbetegségéből.

orvos, kórház, beteg, betegség, háziorvos, sztetoszkóp, Pixabay illusztráció
Fotó: Pixabay

A tervezett transzplantációt elvetették, mivel az orvosok rájöttek, hogy nem fog működni, hacsak nem kap új hasnyálmirigyet és belet is. Katie és Graham, a szülők abban reménykednek, hogy egy karácsonyi csoda segít majd nekik Ralph bonyolult műtétjére összeszedni a pénzt.

Bármit megtennék érte, ha lehetne, helyet cserélnék vele. Ha nem kerül sor hamarosan a műtétre, jövő karácsonykor már nem lesz itt. Ha a rák tovább terjed, nem lehet már mit tenni

- mondta Katie.

A Ralph számára megfelelő szervek megtalálását megnehezíti az a tény, hogy az átültetésre szánt bélnek egy másik, akkora gyermektől kell származnia, mint Ralph. A gyerkőcön először tavaly december elején mutatkoztak a betegség jelei, és kezdetben a családnak azt mondták, hogy egy egyszerű fertőzése van. Hetekkel később tudták meg, hogy a fiúnak májrákja van. Bár úgy gondolták, hogy a májátültetés segíthet, a rák idő közben átterjedt más szerveire is, így a transzplantáció nem lett volna sikeres. A megfelelő, nehéz műtét így csak Amerikában lenne elérhető, ha sikerül időben összegyűjteniük a pénzt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek