Tipp

Egész életedben rosszul használtad a tésztaszűrőt - mutatjuk, hogy helyes

B. V.

Létrehozva: 2024.01.05.

Egy TikTokker több tippet is megosztott az egyszerűbb és könnyebb konyhai életért.

Szűrőt használni nem nehéz, nem bonyolult. Miután megfőzted a tésztát, brokkolit vagy épp karfiolt, fogod, beleöntöd a szűrőbe, majd lecsöpögteted a mosogatóban. Lehet azonban, hogy észrevetted, hogy így néha bizony egy-két apró ételmaradvány rajtamarad a csepegtetőn. Hogyan kerüld el ezt? Nos, egy TikTokker, aki @tiger_lee_uk néven található most megosztott egy tippet. Így használd a szűrőd, ha nem akarod utána sokáig mosogatni:

tészta szűrő, csepegtetés, konyhai szűrő, főzés, konyhai eszköz
Így használd a konyhai szűrőt, ha utána nem akarsz sokáig bajlódni a mosogatással.Fotó: Pexels

A felhasználó trükkje a következő, ő fogja és a szűrőt először ráhelyezi az elkészült ételre, majd fogja az egészet, és a szűrőt szorosan az edényre fogva kiönti a vizet abból. Így például tészta esetében kiöntés után már egyből mehet is rá a szósz, nem kell az edényekkel szórakozni. Ezzel akár még időt is lehet spórolni. 

A TikTokker ezen kívül több konyhai tippet is megosztott: például azt, hogyan bontsd ki a spagetti tésztát úgy, hogy az ne szóródjon szét. Állítása szerint a helyes megoldás nem az, hogy levágjuk a zacskó tetejét, vagy feltépjük a dobozt. Véleménye szerint egyszerűen csak a konyhapulthoz kell csapni a tészta alját, ami így az erőhatásnak köszönhetően felül "szétreped" és gond, kosz nélkül használható lesz - írja a Mirror.

Végül pedig egy végső ötlet, hogyan tisztítsd meg profin és gyorsan a makacs kosztól (pl.: paradicsomszósz) a műanyag dobozaidat: fogj egy konyhai papírtörlőt, önts vizet és mosogatószert a dobozba, zárd le, majd rázd meg jó alaposan, és voilá! Kész is vagy.

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek