Menstruációs görcsök

„Csoda, hogy túléltem” – 17 napra kómába esett a fájdalomcsillapítótól egy fiatal nő

K. C.

Létrehozva: 2024.05.28.

Sírva rohant ki a kórteremből, amikor meglátta saját magát.

A 31 éves Jaqueline Gmack menstruációs görcsöktől szenvedett, így szokásos módon bevette a fájdalomcsillapítóját, ami ibuprofen volt. Nem sokkal később azonban viszketni kezdett a szeme. Először nem is sejtette, hogy baj van, így lefeküdt aludni, ám másnap amikor felébredt, alig látott valamit, és hólyagok borították a testét.

kórház, folyosó
Fotó: Unsplash.com

A brazil Jaqueline számára olyan volt, mintha belülről kifelé égne, a bőre nemcsak felhólyagosodott, de hámlani is kezdett. A következő dolog, amire emlékszik, hogy 17 napig tartó mesterséges kómából ébredt. A fiatal nőt életveszélyes Stevens-Johnson-szindrómával diagnosztizálták. Ez egy olyan állapot, amiben a szervezet immunrendszere túlreagál egy enyhe fertőzést.

- Olyan volt, mintha belülről kifelé égtem volna meg. Az orvosok azt mondták, csoda, hogy túléltem. Nem tudtam, mi történt velem. Észrevettem, hogy az egész testem be volt kötözve, a látásom teljesen homályos volt, és egy cső volt a torkomban, de nem éreztem fájdalmat. Csak ekkor kezdett leesni a tantusz, és rájöttem, hogy nagyon gyenge vagyok, és valami nagyon komoly dolog történt velem – kezdte megpróbáltatásairól Jaqueline, majd hozzátette: - A családom néhány napig nem engedte, hogy tükörbe nézzek. Amikor végre belenéztem a tükörbe, olyasvalakit láttam, akit nem ismertem fel. Sírva hagytam el a rendelőt.

Azonnali szemészeti kezelésbe kezdett, hogy megmentse a látását, amit egy életen át folytatnia kell. A 2011-es első műtétje óta Jaqueline több mint 20 további műtéten esett át, köztük szaruhártya-átültetésen, magzatmembrán-átültetésen és őssejt-átültetésen. Jelenleg körülbelül 40%-os a látása, és továbbra is kéthetente jár kontrollvizsgálatokra, hogy ellenőrizze a szemét. Jaqueline számára a legnehezebb akadály, amit le kell küzdenie, az a tudat, hogy soha többé nem lesz már a régi a látása. Abban reménykedik, hogy találnak gyógymódot a számára, és harcosnak érzi magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek