Betegség

Fáradtságra panaszkodott a fiatal táncosnő: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Létrehozva: 2024.05.28.

A nő először nem gondolt semmi rosszra. Ledöbbent, amikor az orvosok közölték vele a rossz hírt.

Egy fiatal táncosnő , aki azt hitte, hogy fáradtságát és fejfájását az 5 órás gyakorlatok okozzák, teljesen ledöbbent, amikor kiderült, hogy valójában előrehaladott rákja van.

kórház, folyosó
A fiatal hölgyet a sürgősségire szállították, ahol már egyre rosszabbul volt Fotó: Unsplash.com

A 20 éves Libby Sunter-nek fejfájása, rendkívüli fáradtsága és eszméletvesztései voltak, miközben a Leeds-i Egyetemen musical színházi tanulmányait folytatta, ahol naponta több órát is táncolt. Egy hirtelen rohamot követően azonban a sürgősségire vitték, és azt mondták neki, hogy vérszegénység van - annak ellenére, hogy több vérvizsgálatot is végeztek rajta, miután agyhártyagyulladásra gyanakodtak

A fiatal nő állapota nem javult, így kénytelen volt visszatérni a családi otthonába, Childwallba. A tehetséges táncos akkor kapta meg a lesújtó hírt, hogy 4. stádiumú Hodgkin-limfómája van, amikor már alig tudott állni a lábán.

Otthon voltam nagyon betegen. Nem ettem. Nem tudtam felkelni az ágyból. Aztán nagyon magas lázam lett, és azonnal visszamentem a sürgősségire. Amikor visszatértem a kórházba, már nem tudtam megállni a lábamon. Anyukám és apukám tartottak meg

- mesélte Libby Sunter.

A nőt sokként érte a diagnózis, hiszen mindvégig azt hitte, hogy egészséges, sőt még a betegség lehetőségét is teljesen elhessegette magától. A Clatterbridge Rákközpontban folytatott hét hónapos kemoterápia után Libby 2022 novemberében kapta meg a jó hírt, miszerint kezd kigyógyulni a betegségből. A fiatal nő ma is tünetmentes ugyanakkor még mindig rendszeresen jár kontrollvizsgálatokra, hogy követni tudják az állapotát.

Libby Sunter most szeretné folytatni tanulmányait, miután a lesújtó diagnózis korábban keresztülhúzta a számításait. A hölgy most támogatja a kórház felhívását - amely pénzt gyűjt az életmentő kutatás, a technológia és a művészeti programok finanszírozására, hogy ezzel is segítsék a kezelés alatt álló betegeket - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek