Környezetvédelem

Egy igazi szuperhős: Tomika biciklivel szedi a szemetet az óvodája és az otthona között - videó

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.05.29.

Tomika egy igazi „zöld” szuperhős: az óvodából hazafelé felszedi a mások által eldobott műanyagpalackot, papírhulladékot vagy épp fémdobozt. Bár Tomika még csak 6 éves, a környezetvédelem lelkes híve, akinek akciója még a felnőttek számára is példaértékű.

A 6 éves Tomika úgynevezett zöld óvodába jár, így már igen korán megismerkedett a környezetvédelemmel, mely szemléletet az óvodán kívülre is magával viszi. A vésztői kisfiú anyukája, ha az ideje és az időjárás is megengedi, biciklivel megy kisfiáért óvodába, ám ilyenkor az út jóval hosszabb a vártnál: Tomika az óvoda és az otthona közötti szakaszon hatalmas lelkesedéssel gyűjti a szemetet, már több mint egy éve.

Így gyűjti a szemetet a 6 éves Tomika Fotó: olvasói

Kata nagyon büszke kisfiára, így egy helyi Facebook csoportban is megosztott egy képet kisfiáról, aki épp szemetet szed szeretett játszótere mellett. Természetesen a helyiek is odáig vannak a cuki kisfiúért!

Tomika érdeklődését felkeltette a környezetvédelem az óvodában és azóta, ha tehetné minden nap szedné a szemetet

 — meséli az édesanya, aki azt is elárulja, nem csak kezdeti fellángolásról van szó, ugyanis kisfia már több mint egy éve szedi a szemetet az érintett területen. Tomika ha tehetné minden nap biciklivel jönne haza az óvodából, hogy hódolhasson hobbijának, ám előfordul, hogy ez nem fér bele a család időbeosztásába.

Ha biciklivel megyek érte, azzal számolnom kell, hogy a nagyjából 8 perces út legalább fél óra, vagy annál is több

 — meséli nevetve az édesanya, aki borzasztóan büszke kisfiára. Tomika kitörő örömmel fogadja édesanyját, ha biciklivel érkezik és már is beleveti magát kedvelt időtöltésébe, amit a lehető legtökéletesebben akar elvégezni.

Képes visszamenni, ha valami mellett véletlenül elmegyünk és később veszi észre

 — meséli az édesanya, aki saját magát nem tartja a környezetvédelem élharcosának, ám fontosnak tartja, hogy környezetünk szép és élhető legyen, ehhez pedig hozzátartozik, hogy nem szemetelünk. Kata bízik benne, hogy kisfia felhívja a környéken élők figyelmét arra, hogy a környezetünkért mi magunk is tehetünk, kortól és nemtől függetlenül.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek