A tippeket egy kifejezetten daganatos betegségekre specializálódott tanácsadó osztotta meg.
A közösségi médiában nyújt segítséget egy kifejezetten rákos megbetegedésekkel foglalkozó dietetikus, Nichole. Habár azt sokan tudjuk, hogy bizonyos ételek fogyasztása alapvetően káros az egészségünkre, ám most az amerikai nő Instagram-oldalán arra hívja fel a figyelmet, hogy jobb ha egy-két dologtól örökre megszabadulunk a bevásárlólistánkról, ha a jövőben nem akarjuk kitenni magunkat rákos megbetegedéseknek. Főleg akkor, ha az genetikailag a családban többször is előfordult már.
Ugyanis bizonyos ételek és italok igenis növelik a kockázatot. Az egyik ilyen ráadásul a sokak által támogatott vörösbor, ugyanis a hiedelemmel ellentétben az alkohol bármely formája csakis tönkreteszi a májat, ami így megnöveli a mell-, száj-, torok, bél- és nyelőcsőrák kialakulásának esélyét. Nem ez azonban az egyetlen komoly veszélyforrás a boltok polcairól: az előre feldolgozott húsok, vörös húsok ugyanolyan veszélyesek, mint az alkohol.
A feldolgozott húsok, a szalámi, sonka, bacon, kolbász, frankfurti virsli.. Mind, mind növeli a vastagbélrák kockázatát, mivel nitritsót és nitrózamint tartalmaz, ami daganat növelő lehet. Épp ezért ide tartozik a hotdog is, mivel a hő sütés közben csak növeli az olyan rákkeltő anyagok számát a húsban, mint a policiklusos aromás szénhidrogének vagy épp a heterociklusos aminok. A vörös hús pedig hemvasat tartalmaz, ami bélroncsoló.
- közli Nichole videójában, ami már több, mint 160 ezer kedvelésnél jár.
A dietetikus azonban hozzáteszi, nem kell mindenről lemondani. Csupán jobb egészséges alternatívást választani. Valami olyat, amiben például nincs annyi cukor sem. A lényeg, hogy azt a célt tűzzük ki magunk elé, hogy érdeklődjünk az iránt, milyen ételeket fogyasztunk. Hogy azoknak milyen tápanyagértéke van, mint tartalmaznak - írja a LadBible.