Aktuális

"Mindenünket elvesztettük": agresszív penészgomba támadta meg a családot, küzdenek a kislány életéért

Létrehozva: 2024.05.08.

Nme gondolták, hogy ilyen szörnyű következményei lesznek.

Valószínűleg mindenki találkozott már penészgombával. Aki szerencsés, annak a házát úgy építették fel, hogy a falak nem nedvesednek át, így a penészgomba sem tud kialakulni a falakon. Számos család szembesül azonban azzal a problémával, hogy nedvesednek a falak, ami pedig nagyszerű otthon biztosít a penészgombának. Ilyenkor igyekszünk felvenni vele a harcot: penészölőt fújunk rá, szellőztetünk, fűtjük a lakást stb. Ám ha igazán radikális a helyzet, akkor még ez sem segít. A penész egy egész családot képes tönkre tenni, és egy édesanya most arról számolt be, hogy pokollá teszi az életüket ez a körülmény. 

Sokak életét teszi tökre a penész

A 33 éves Amylee Pincott két kislány édesanyja, aki egyedül neveli gyermekeit. Mivel nincs, aki segítsen neki, egy olcsó albérletben él velük, a kicsi, háromágyas garzonért pedig 725 fontot fizet havonta (ami 329 ezer forint - meglepő, de Angliában ez olcsó albérletnek számít). az anyuka azonban most saját bőrén tapasztalhatja, hogy olcsó húsnak híg a leve. A lakás ugyanis szörnyű állapotban van, ami azonban a legelkeserítőbb, hogy agresszív penészgomba kezdett terjedni. 

A penész pedig már mindenre átterjedt: ráment a bútorokra és a ruhákra, így rengeteg dolgot kellett kidobniuk. Az anyukának fájt a szíve, amiért a spórolt pénzéből vett kanapét ki kellett hajítania, valamint lánya szép ruháit és a szekrényeket. Most azonban még rosszabb lett a helyzet. A kislányát ugyanis kórházba kellett szállítani.

Az agresszív penészgomba ugyanis belekerült a levegőbe, és azt belélegezve a kislánynak légzési nehézségei támadtak. A tüdejére betegség húzdott, így most kórházban kezelik. A tehetetlen édesanya számára ez maga a pokol, és csak reménykedni tud abban, hogy hamarosan kilábalnak ebből a helyzetből. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek