Utolsó áldozat

„Megtanulok szeretni” – ígérte utolsó üzenetében a verőcei hajótragédia áldozata, Daniella

Buster

Létrehozva: 2024.05.28.

Hétfőn, kilenc nappal a verőcei hajótragédia után a Duna visszaadta a 18 éves Daniella testét is. A Bors ott volt vasárnap azon a keresőhajón, amiről nemcsak Kiss Kató léleklátó, de a Dancsikának becézett fiatal legjobb barátnője is órákon át kémlelte a part menti területeket.

Felfoghatatlan az a fájdalom, amit testközelből tapasztalt meg munkatársunk az elmúlt napokban. Kollégánk először csütörtökön szállt vízre a verőcei hajóbalesetben eltűnt Daniella családjával, majd vasárnap ismét a keresésére indultunk. Ekkor találkoztunk Szilvivel, aki mindegyik barát közül talán a legközelebb állt a szinte még kamasz lányhoz. Szilvi akkor így mesélt a kettejük közti kapcsolatról és az útkereső, de roppant tehetséges Danielláról.

hajóbaleset
Szilvi szomorúan kémlelte a Dunát, ami elnyelte barátnőjét Verőcénél  Fotó: Bors

Dancsi boldog volt és épp nagyon szépnek látta az életet”

Azt hiszem, én voltam Daniella egyik, ha nem a legfőbb bizalmasa. Körmösként dolgozom és ő három, vagy talán négy éve járt már hozzám és nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk. Mondhatom, hogy én voltam minden titkának, örömének és bánatának is a tudója és én is beavattam őt az életem minden fontos momentumába. Hosszú órákat töltöttünk lelkizéssel és nem csak háromhetente, amikor beült velem szemben a székbe, hanem sűrű telefonbeszélgetéseink és üzenetváltásaink alkalmával is. Most is, hogy felnyitottam az utolsó üzenetváltásunkat, beleborzongok, hiszen éppen pár nappal a tragédia előtt írtunk egymásnak. Dancsi boldog volt és nagyon szépnek látta az életét és a jövőjét. 

Én arra kértem, hogy tanuljon meg szeretni, ő pedig az utolsó, nekem címzett válaszában erre tett ígéretet 

– mesélte lapunknak Szilvi, miközben szomorúan kémlelte a Duna vizét, amin éppen egy fehér rózsa úszott el, jelezve, hogy napokkal korábban egy, az egész országot megrázó, hét életet követelő tragédia történt.

hajóbaleset
Az emlékezés virágai ellepték a Duna verőcei szakaszát  Fotó: Bors

Még ott a neve a naptárban...

Szilvi, bár tudja, hogy a fiatal lány többé már nem jelentkezik be hozzá, az erre a hétre kiadott időpontját még képtelen volt kitörölni a naptárjából. 

– Dancsi a héten is jött volna hozzám. Nézem a naptáramat és nem vagyok képes rá, hogy töröljem. Nem is adom ki másnak a helyét. Aznap, amikor nem jön el, talán én is elengedem őt – fogalmazott könnyeivel küszködve Daniella barátnője, aki nagyon közelről látta, ahogyan a kicsit hebrencs lányból szép lassan felelősségteljes felnőtté vált. Úgy ismertem őt, mint a saját tenyeremet. Nagyon szeretett volna igazán felelősségtudó emberré válni és nagyon sokat dolgozott is ezen, tudatosan… Hihetetlenül sokat fejlődött az utóbbi időszakban. Nagyon ügyes volt és éppen rájött arra, hogy nem a szépet, hanem a jót kell keresnie a világban. Éreztem rajta, hogy már nem csak mondja, hogy mi lehetne számára a helyes út, de arra is indult el. Mindenben nagyon tehetséges volt. Hihetetlenül jól táncolt mesélt Danielláról a legjobb barátnője mindössze egy nappal azelőtt, hogy a Duna visszaadta az utolsó áldozat testét is.

Nézd meg a verőcei hajóbalesetről készült videónkat!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek