Szerencsétlenség

Családi házba csapódott egy kamion Balatonbozsokon – így él most az otthonát vesztett család

IF

Létrehozva: 2024.06.07.

Családi házba rongyolt bele egy kamion Balatonbozsokon. Szerencsére senki sem sérült meg a balesetben, viszont jelentős károk keletkeztek.

Szerencsétlen eseménynek lehettek tanúi május 8-án a Balatonbozsokon élők. A 64-es főúton, a település belterületén, egy nyerges billencs oldalról behajtott egy házba. Még szerencse, hogy a balesetkor senki sem tartózkodott otthon. Elmondások szerint, a sofőr rosszul lett a volán mögött, ezért történt a baleset. Az anyagi kár rendkívül jelentős, és az otthonát vesztett családnak most nagy szüksége van a segítségre.

Hatalmas károkat okozott a kamion  Fotó: Facebook/Gyűjtés a balatonbozsoki kamionbaleset károsultjainak

Összefogott a község, hogy segítséget nyújthassanak annak a családnak, akiknek házukba egy rakomány nélküli nyergesvontató csapódott be. A kamion lesodródott az útról , átszakította a drótkerítést és teljes gőzzel hajtott be a ház udvarába, majd a ház falába is, teljesen lakhatatlanná téve azt. A hatalmas zajra a szomszédok is felfigyeltek.

Pont jöttem ki a kukáért és az előszobában voltam, amikor nagyon nagy csattanás volt. Berohantam a fiam szobájába, hogy megnézzem minden rendben van-e vele, majd kinéztem az ablakot és megláttam a kamiont... 

– mesélte a szemben lakó szomszéd a TV2 stábjának.

A szomszéd elmondta, hogy azonnal segíteni akart, ám látta, hogy már több autó is megállt, így megnyugodott. A kamionsofőrnek hatalmas szerencséje volt, ugyanis a helyszínen egy szabadnapos siófoki hivatásos tűzoltó mentette ki őt a vezetőfülkéből, majd áramtalanította az épületet és a gázt is elzárta. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megelőzni egy nagyobb katasztrófát, de a ház helyreállítása még így is hosszú és költséges folyamat lesz.

Az adománygyűjtő oldal a mindennapos terhek megkönnyítésére szolgál, kizárólag ezen okból lett létrehozva a számlaszám

– írták a segítők a közösségi oldalon.

A kamion megrongált egy villanyoszlopot is és a kereke beszakította a vízóraaknát, a vezetéket a siófoki hivatásos tűzoltók szerszámmal szorították el. Az egység áramtalanította a nyergesvontatót, amelynek sérült üzemanyagtartályából felfogták a szivárgó gázolajat. Az épület a helyreállításáig lakhatatlan, ezért a tulajdonosok ideiglenesen rokonokhoz költöztek. 

A család jelenleg támogatásra szorul. A ház statikai vizsgálata alapján az épület lakhatatlanná vált, így szükségük van arra, hogy közösségi erővel megkönnyítsük a mindennapos anyagi-, illetve lelki problémáikat. 

– olvasható a gyűjtésre létrehozott közösségi oldalon. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek