Szervátültetés

Ébren követte saját műtétjét a férfi: elképesztő, amiről beszámolt

Bors

Létrehozva: 2024.06.26.

A 28 éves férfi veseátültetésen esett át. Összességében "klassz élmény" volt számára a beavatkozás.

Végig ébren volt a veseátültetése alatt egy 28 éves amerikai férfi, John Nicholas. A beteg azt állítja, hogy „nagyon menő volt” látni az új szervét és beszámolója szerint nem érzett fájdalmat. Mindössze 24 órát töltött kórházban.

Elég klassz élmény volt tudni, mi történik valós időben, és tudatában lenni annak, hogy milyen nagyságrendű, amit csinálnak

 - mondta Nicholas a Northwestern Medicine szerint. A férfit nem altatták el, hanem érzéstelenítőt fecskendeztek a gerincvelőjét körülvevő folyadékba, emellett pedig nyugtatót is adtak neki. Mindezek ellenére Nicholas tisztában volt azzal, hogy mit csináltak az orvosok a kevesebb mint két órán át tartó beavatkozás során - írja a Metro. A műtét nagy előrelépést jelent és az orvosok szerint kedvező lenne, ha az érzéstelenítéssel történő műtétek elterjednének, mert így lerövidíthető a lábadozási idő. Az altatás több napos kórházi megfigyelést igényel, mivel hatással van az érintett memóriájára és reflexeire.

Nicholast tizenéves korában diagnosztizálták Crohn-betegséggel, és 16 évesen pedig már veseproblémákkal küzdött. Évekig gyógyszeres kezelést kapott, de miután rosszabbra fordult az állapota elkerülhetetlenné vált a transzplantáció.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek