Példakép

Felmondott az ország roma pékje, Galamb Alex és újabb mérföldkőhöz ért az élete

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.28.

Újabb fordulóponthoz ért az ország kedvenc roma pékjének élete. Galamb Alex sikeresen elvégezte az egyetem első évét tanítóképző szakon, főállást vállalt szakoktatóként egy szakmunkásképzőben, valamint felmondott eddigi munkahelyén, a miskolci cukrászdában.

A fiatal, három gyermekről gondoskodó családapa, Galamb Alex boldogabb, mint valaha, pedig alig két évtizeddel ezelőtt senki egy fabatkát sem adott volna azért, hogy valaha is sikeres ember válik belőle. Ezen ma már ő sem csodálkozik: az általános iskolában bukdácsolt, de aztán az édesapja halála után maga kéredzkedett be a miskolci gyermekvárosba, mivel az édesanyja nem tudott róla megfelelően gondoskodni.

Galamb Alex, a roma pék
Galamb Alex sikeres ember lett  Fotó: Bors

- Rengeteg célom van még az életben! - mondta lapunknak Alex, és hozzátette: egyáltalán nem neheztel azokra, akik nem hittek benne, hiszen az is motiválja őt, hogy nekik is bizonyítson.

Szeretnék sok olyan gyermeken segíteni, amilyen én is voltam kisfiúként. Kellő támogatással bárki kitörhet a mélyszegénységből, persze ehhez az elszántság is elengedhetetlen. Az én példám egyértelműen igazolja, hogy van értelme küzdeni a jobb életért

 – érvelt Alex, majd magyarázatként kifejtette:

- Nehogy bárki azt higgye, hogy a víz és villany nélküli viskókban élő emberek élvezik a helyzetüket. Csupán arról van szó, hogy közülük már nagyon sokan feladták, és sajnos ezt a mintát adják át a gyermekeiknek is. Kell valaki, aki felrázza őket – mondta a roma pék, aki a pandémia idején a településén, Hernádnémetiben élő, kallódó gyerekeket a házába invitálta, hogy sütőszakkört tartson nekik. A programot azóta sem szüntette meg, amit komoly magánemberek és vállalkozók azzal ismertek el, hogy segítették őt a háza felújításában, és többel között a vizet is bevezették az ingatlanba.

Régen kiközösítettek az emberek, mára viszont befogadott a társadalom. Az én gyermekeimnek már nem kell nyomorban felnőnie! Hogy ez így alakult, a munkának köszönhetem!

 - jelentette ki Alex, aki hosszú évekig dolgozott egy cukrászdában, ám ősztől főállást vállalt szakoktatóként egy iskolában.

- A feleségem, Mónika nélkül semmire sem mennék. Minden fontos döntésemet megbeszélek vele. Most nyáron egy kicsit pihenek, mert az én teljesítőképességem is véges, de aztán folytatom az egyetemet, és a pártfogoltjaimról sem feledkezem meg! - tette hozzá.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek