Szülés

Elvégzett egy terhességi tesztet, majd még aznap megszült egy 17 éves tini

H. A.

Létrehozva: 2024.06.30.

Addig a pillanatig fogalma sem volt arról, hogy babát vár.

Furcsán érezte magát egy reggel az akkor 17 éves tinédzser, Paige Hall Buckinghamshire-ből, ezért úgy döntött, elvégez egy terhességi tesztet. Miután az pozitív lett, a fiatal lány pánikba esve hívta fel az orvosát, aki azt tanácsolta neki, menjen el a kórházba vizsgálatra. Paige akkor még nem sejtette, hogy alig pár órán belül édesanya lesz.

újszülött, kisbaba, baba, kéz, ujjak
A lánynak fogalma sem volt róla, hogy terhes / Fotó: @Pexels

A ma már 25 éves Paige elmondta, hogy akkoriban kombinált fogamzásgátló tablettát szedett, és egyetlen menstruációja sem maradt ki, ráadásul a kisfia a hátán feküdt, emiatt a pocakján sem látszott, hogy gyereket vár. Emiatt egészen a 39. hétig semmilyen tünetet nem észlelt, majd ahogy bement vizsgálatra a kórházba, különböző szórólapokat adtak neki a császármetszésről.

Amíg tartott a vizsgálat, az összes nővér fel-alá szaladgált. Azt gondoltam, oké, ez kicsit furcsa. Aztán visszajöttek ezekkel a prospektusokkal, és azt mondták, ha császármetszést akarok, akkor azt még aznap el kell végezni, mert már annyira benne járok a terhességben

- idézte fel a nő, akinek kisfia, Jensen végül makkegészségesen jött a világra.

A fiatal lány, aki egyedül élt, természetesen halálra volt rémülve, ahogy egyik pillanatról a másikra ott találta magát egy babával, akinek a gondozására egyáltalán nem volt felkészülve. Végül az internet segítségével rátalált olyan online közösségre, melynek tagjai hasonlón mentek keresztül, mint ő: a támogatásuknak és a segítségüknek hála Paige sikeresen vette az akadályokat, és ma már azt mondja, a fia a legjobb dolog, ami csak történhetett vele - írja a Daily Mail.

Az eset egyébként nem számít egyedinek: az orvosok "rejtett terhességnek" nevezik azt az állapotot, amikor egy nőnél nem jelentkeznek a terhesség jellemző tünetei - nem marad ki a menstruációjuk, vagy nő meg a hasuk. Ennek következtében az érintettek legtöbbször akkor jönnek rá arra, hogy kisbabát várnak, amikor már beindul a szülés.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek