Rejtély

125 milliárdot keresett a tőzsdén az időutazó: leleplezte a titkát

G.X

Létrehozva: 2024.07.21.

Egészen döbbenetes történet keringett a neten. De vajon igaz?

Következzék egy igen különleges eset, mely sokakat meggyőzött arról: az időutazás igenis létezik. Mi más magyarázat lehetne ugyanis? Egy Andrew Carlssin nevű illető csuklóján 2003 márciusában kattant a bilincs. A férfi ténykedése korábban már az FBI-nak is szemet szúrt, nem véletlenül: rövid idő alatt 800 dollárból 350 millió dollárt (125 milliárd forintot) csinált különböző részvények vételével és eladásával.

időutazó, időutazás, illusztráció
Hatalmas vagyonra tett szert a tőzsdén a titokzatos férfi 

Miután letartóztatták, úgy döntött, kitálal, ha cserébe csökkentik a büntetését. Azt állította, a jövőből jött, ezért tudta, mikor mit kell vennie illetve eladnia, sőt, felajánlotta, hogy elárulja az AIDS ellenszerét, valamint az akkor első számú közellenségnek számító Osama bin Laden hollétéről is beszámol.

A történet ott kezd el érdekes lenni, hogy egy titokzatos valaki letette Carlssin óvadékát, aki ezt követően nem csak a tárgyalásán nem jelent meg, de valójában semmilyen hivatalos nyilvántartásban nem találtak bizonyítékot a létezéséről.

A csavar a sztoriban

Azt hihetnénk, ez az igazi, megfejthetetlen rejtély. Csakhogy a nevezett történet először egy szatirikus lapban, a Weekly World News-ban jelent meg. Ott még egyértelmű volt, hogy egy fikcióról van szó, amikor azonban ezt a Yahoo! News átvette, az erre utaló elemek már nem voltak ennyire egyértelműek - nyilván szándékosan. A többi bulvárlap pedig világszerte innen, és nem az eredeti forrásból emelte tovább, immár szinte kizárólagosan "megtörtént esetként", ráadásul több akkori netes fórum is felkapta a sztorit, újabb és újabb (fiktív) elemmel gazdagítva azt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek