Jótékonyság

"Elképesztő mennyi csodás ember él köztünk" - A 4 éves duchenne-es Beninek gyűjtenek a különleges Rally versenyen

IF

Létrehozva: 2024.07.04.

A két nyíregyházi nő úgy döntött valóra váltják régi álmukat és indulnak a Baltic Sea Circle Rally-n. A versenyzők 19 nap alatt 9 országot látogatnak meg. A versenyben az adománygyűjtés is nagy szerepet kap.

Különleges utazásra indult két nyíregyházi nő. Batáriné Csernyik Viktória és Rusin Tamara a Baltic Sea Circle rally versenyzőiként 16 nap alatt 7500 kilómétert fognak megtenni. A nézelődésre azonban nem igazán lesz idejük, mivel a céljuk az lesz, hogy a lehető leggyorsabban indulhassanak tovább. A kihívásokat kedvelők egyik legnépszerűbb autóversenye 9 országot érint Skandináviában és a Baltikumban és nemcsak az számít, hogy a pluszfeladatokkal nehezített versenyen beérjenek a célba: útközben a lehető legtöbb adományt kell összegyűjteniük a szívükhöz közel álló jótékonysági szervezetnek. 

Viktória és Tamara már nagyon várták, hogy útnak induljanak  Fotó: Facebook/Aurora Amazons

A verseny a németországi Hamburgból indult június 22-én, majd Dánián, Svédországon, Norvégián, Finnországon, Észtországon, Litvánián, Lettországon és Lengyelországon át, 16 nap múlva ér vissza Hamburgba. A konkrét útvonalat csak a rajt előtt pár órával kapták meg, és az is csak akkor derült ki, milyen feladatokat kell elvégezniük. Ami nehézzé teszi a versenyt, hogy a tájékozódáshoz kizárólag térképet és iránytűt használhatnak, és nem mehetnek autópályán. A GPS használata pedig kifejezetten tilos.

Két kabala kíséri őket végig az úton  Fotó: Facebook/Aurora Amazons

A jótékonyság hatalmas szerepet játszik

A verseny tartama 16 nap, ami sok idő. Nem elég a szokásos kemping felszerelés, hiszen túlmegyünk az északi sarkkörön, így mindenképpen vinnünk kell téli gumit, hóláncot, extra üzemanyagtartályt és persze sok-sok meleg ruhát. Ha jól fel van készítve az autó, különösebb műszaki tudás nem szükséges, de plusz alkatrészeket és fontosabb szerszámokat is bepakolunk 

– mondták el a hölgyek SZON-nak, majd hozzátették: az adománygyűjtés mindkettejük számára személyes ügy. 

Tamara szoros kapcsolatban van a Szent Ferenc állatotthonnal, ő nekik szeretne pénzt gyűjteni és azért is vállalta el a versenyt, mert lehetőséget ad arra, hogy ne csak egy országban ismertessék meg a kiválasztott alapítványok tevékenységeit. Viki pedig gimis osztálytársa volt a Duchenne-szindrómában szenvedő 3 éves Micskó Beni anyukájának, ezért ő a debreceni kisfiú génterápiáját támogatja azzal az összeggel, amit a verseny alatt gyűjt.

Beni szülei génterápiára gyűjtenek  Fotó: Facebook/Mentsük meg Benit

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, a 4 éves kisfiún csak egy nagyon drága génterápia segíthet. Szülei számára nem is volt kérdés, hogy gyűjtésbe kezdenek, hogy megmentsék kisfiuk életét. Rengetegen próbálnak segíteni a tündéri gyermeken, amiért a család nagyon hálás. Jelenleg már 322 milliónál tart a gyűjtés.

Viki ezzel az általa készített kabalával szel át 9 országot 16 nap alatt, jótékony céllal, Beni javára. Elképesztő mennyi csodálatos ember él köztünk és hányféle kreatív módon tudtok mellénk állni! Nagyon hálásak vagyunk minden segítségnek! 

– hálálkodott Beni édesanyja. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek