Család

A Bors segítségével talált családjára Barbara, de megdöbbentő dolgokat tudott meg róluk

H. Á.

Létrehozva: 2024.07.30.

Barbara nemcsak szülei kilétére derített fényt, de olyan dolgokat is megtudott, amire egyáltalán nem számított.

A Bors számolt be elsőként a nehéz sorsú Papp Barbara történetéről, akit gyermekkorában adtak örökbe szülei. A huszonéves fiatal nő 2024. májusában elmondta lapunknak, hogyan keresi rokonait, akik közül olyan is akadt, akit azóta sikerült megtalálnia.

Az alábbi képen kétéves kora körül látható Barbara, akit vérszerinti szülei örökbe adtak. Fotó: Papp Barbara

A rossz dolgoktól eltekintve, végül sikeresen végződött a történetem. Sikerült felvennem a kapcsolatot a gyámhivatallal, így megtaláltam a rokonaimat

- mondta a Borsnak Barbara, akit részben a megjelent cikkünk motivált arra, hogy lelkileg is kitartson azon az úton, melyen elindult.

- A vér kötelez, tartja a mondás, én mégis úgy érzem, hogy ami kötelezni próbál, az egy hazugság - osztotta meg gondolatait Barbara, aki egészen gyermekkorától kezdve, olyan dolgokon ment keresztül, aminek a fele is sok lenne egyetlen ember számára. Az Esztergomban született nő, egy tatabányai csecsemőotthonba került, majd két éves kora körül nevelőszülőkhöz.

- Sejtéseim szerint édesanyámnak jó indoka volt arra, hogy lemondjon rólam, én mégis szerettem volna megadni neki az esélyt, még ennyi idő után is, hogy fény derüljön mindenre - jegyezte meg Barbara, aki elszántságának hála végül megtalálhatta édesanyját, akiről kiderült, hogy már nem él.

Eredményes volt ugyan a kutatásom, de nem feltétlenül olyan hírt kaptam, ami pozitív lenne: a vérszerinti anyám meghalt

- osztotta meg a Borssal Barbara, aki azt is kiderítette, hogy papíron 7 élő testvére van, azaz összesen 8-an testvérek. Ha mindez nem lenne eléggé meghökkentő, a feltételezések szerint ennél több testvére is élhet, szerte a nagy világban.

Valódi szüleit kereste az 1996-ban, Esztergomban született Papp Barbara, aki cikkünknek hála, végül nemcsak vérszerinti szüleit, hanem testvéreit is megtalálhatta.
A kitartásának, az emberek támogatásának és cikkünknek köszönhetően Papp Barbara végre megtalálta rokonait Fotó: Papp Barbara

Kutatni kezdtem, mire megtaláltam az egyik legidősebbet, a bátyámat. Még aznap felvettük egymással a kapcsolatot és készséggel beavatott a történetükbe

- folytatta Barbara az elmúlt hónapok eseményeinek mesélését. A nehéz sorsú gyermekek életét a saját bevallásuk szerint megkeserítette, hogy édesanyjuk gyermekotthonba adta őket, ennek ellenére vagy talán éppen ezért, ők mégis talpraesett, büszke, kiegyensúlyozott felnőtté váltak az évek alatt.

- A testvéreim mindannyian valódi harcosok, akik kitörtek a nyomorból, aminek felettébb örülök és engem is büszkeséggel tölt el. Rájöttem, hogy semmivel nem lett volna jobb az életem, ha a valódi szüleimmel nőttem volna fel, akik vesztét az alkohol okozta. Szóval összességében drámai volt a kutatásom, ugyanakkor sok minden értelmet nyert.

A történteknek hála, Barbara átláthatja, hogy mi és miért történhetett a múltjában, aminek köszönhetően végre talán tovább léphet és egyszer maga mögött hagyhatja a vele történt borzalmakat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek