Aktuális

"Elsírtam magam, amikor meghallottam, hogy mi történt" - Százak gyászolják az akasztói horrorbalesetben elhunyt tanárt

B. T.

Létrehozva: 2024.07.19.

A korábban katonaként és rendőrként szolgáló T. Dávid öt éve tanít a kiskunhalasi technikumban. Kollégái és diákja összetörtek halálhíre hallatán.

Mint arról a Bors is beszámolt, valóságos horrorbaleset rázta meg Akasztó környékét. A végzetes kimenetelű eset az 53-as út 17-es kilométerénél történt, amikor egy dinnyéket szállító furgon a kanyarban átment a szembesávba, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal

Dávid azonnal életét vesztette, most kollégái és diákjai is gyászolják az elismert tanárt és volt katonát   Fotó: Baon

A helyszín egy katasztrófa sújtotta területhez hasonlított: a több mázsa dinnye vérvörös leve patakként csordogált az úton, miközben a két monstrum totálkárosra törve állt az út közepén. A kamion sofőrjét és a dinnyés furgon utasát mentők vitték kórházba, azonban a kisteherautó vezetőjét már nem lehetett megmenteni. Bár egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, lapunk a történtek után úgy értesült, hogy nem emberi mulasztás történt: a volánnál ülő 62 éves T. Dávid rosszul lett vezetés közben. 

A férfit most több száz ember gyászolja, ugyanis megyeszerte köztiszteletben családapa nem csupán családfőként, hanem a rendvédelmi szervek elismert tagjaként is nevet szerzett:

 korábban rendőrként és katonaként szolgált, az utóbbi években pedig kiképzőként és szaktanárként dolgozott a kiskunhalasi Dékáni Árpád Technikumban.Az intézmény saját halottjának tekinti a férfit. 

Iskolánk oszlopos tagja, a rendész és kadétképzés egyik kiemelkedő lelke, aki egyben volt rendőr és katona; HKP szakoktató; barát; kolléga; osztályfőnök és pótapa nálunk, sajnos mai nap az örök mezőkre távozott 

- írta róla a Dékáni Árpád Technikumának Rendészet-Honvédelem-Közszolgálat szakja. 

Volt kollégái is és diákjai is megrendülten búcsúznak tőle: 

Tegnap még beszéltünk, üzenetet váltottunk, nevettünk…. Felfoghatatlan. Remek ember, családapa, barát, kolléga voltál!

  - fűzte hozzá egy volt kollégája. A Bors úgy tudja, hogy Dávid katonai főiskolán végzett, a technikumban pedig 2019 óta tanít, diákjai pedig rajongtak érte:

Nagyon jó tanár volt. Nem most végeztem, de a mai napig jó szívvel gondolok rá. Elsírtam magam, amikor meghallottam, hogy mi történt.

 - mondta róla egy volt diákja. Úgy tudjuk, hogy a férfi remekül vezetett, nem csak autót, de motort is, amelyeket szívesen újítgatott szabadidejében. 

A baleset körülményeit a rendőrség jelenleg is vizsgálja. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek