Májbetegség

A dajka levette a kislány pelenkáját a bölcsiben, egy órával később életveszélyes állapotban rohantak vele a kórházba

Bors

Létrehozva: 2024.07.25.

A kislány egyik pillanatról a másikra lett rosszul. Reggel, mikor óvodába vitték, még semmi baja nem volt.

Amikor az Angliában élő 38 éves szülők, Rachel és Tom Barker óvodába vitték kislányukat, Clarát, minden rendben volt, de órákkal később a gyermek életveszélyes állapotba került. 

baba, kar, kisbaba
A kislány állapota rohamosan romlott. (Fotó: Unsplash.com)

A négyéves, mindig mosolygós kislány teljesen egészségesen született 2019 decemberében. Rendben teltek az évek, míg nem 2022 februárjában a bristoli óvoda dolgozói szóltak a szülőknek, hogy azt vették észre, Clara combjai sárgák. 

Hívtak az óvoda dolgozói, és azt mondták, hogy amikor levették a pelenkáját, a combjai sárgák voltak. Egyenesen elvittük a háziorvoshoz, aki azt mondta, értetlenül áll a helyzet előtt,  még soha nem látott ilyet

– nyilatkozta az anyuka, akit ezután a kórházba irányítottak a lányával. A vizsgálatok sora kiderítette, hogy a kicsi májával van gond. Élete súlyos veszélyben forgott, donorra volt szüksége - írja a Mirror.

Hatalmas sokk volt. Nem voltunk felkészülve ilyen komoly dologra. Amikor aznap reggel elvittük az óvodába, teljesen egészségesnek tűnt. A nap végére azonban már transzplantációra várt a túlélés érdekében. Szürreálisnak tűnt

– tette hozzá Rachel, akinek a gyermeke a sürgősségi lista élére került. Szerencsére hat nappal később jó hírt kaptak, bár azt addigra sem tudták kideríteni, pontosan hogy került ilyen állapotba a gyermek.

Az orvosok azt gondolták, hogy egy vírus lehet az oka 

– árulta el az anyuka. Nyolc hét kórházi gyógyulás után Clarát hazaengedték, de egy héttel később szervezete kilökte az új májat, ezért ismét ellátásra volt szüksége. Az orvosoknak köszönhetően a kicsi teste végül elfogadta a transzplantált májat, de a gyógyulás sok időbe telt, tavaly augusztusra azonban Clara teljesen felépült.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek