Aktuális

Tragédia az Árpád hídon: hárman meghaltak az éjjel egy forgalommal szemben hajtó kocsi miatt - helyszíni fotókkal

B. T.

Létrehozva: 2024.07.04.

Módosítva: 2024.07.04.

Úgy tudjuk, hogy egy lopott kocsival okozták a tragédiát. A sofőr a forgalommal szemben haladhatott az Árpád hídon.

A horrorbaleset július 3-án szerdán, körülbelül este tíz óra után történt az Árpád hídon: a Bors információi szerint egy Toyota taxival hajtottak fel a hídra a menetiránnyal szemben, a budai oldalon, a pesti oldal felé haladva pedig a Toyota összeütközött egy Skoda taxival és egy Suzukival is. 

A kocsi brutálisan összetört   Fotó: Bors

A helyszínt azonnal elözönlötték a tűzoltók, a mentők és a rendőrök, a hidat pedig mind a két oldalon lezárták, a három kocsi ugyanis szinte elemeire tört: a vétlen Skoda taxi csúnyán összetört, a balesetet okozó Toyota taxi eleje a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, míg a másik vétlen kocsi, egy Suzuki pedig totálisan elemeire szakadt. 

A kocsin szinte egyetlen ép elem sem maradt, amiből az sejthető, hogy a balesetet okozó sofőr vélhetően tempósan rongyolt előre.

Több autó ütközött össze az Árpád híd margitszigeti lehajtójánál 2024. július 3-án 22 óra körül. A hidat mindkét irányban lezárták. Jelenleg tart a sérültek mentése és a műszaki mentés 

- közölte az eset után, az éjszaka a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

A Suzukin szinte egyetlen ép elem sem maradt, a felismerhetetlenségig összetört   Fotó: Bors

Lapunk úgy értesült, hogy a balesetben a helyszínen hárman életüket vesztették, míg több embert kórházba szállítottak, közülük egy ember állapota válságos. Információink szerint a taxit vezető sofőr nem a tulajdonosa volt a kocsinak, hanem nem sokkal korábban ellophatta az autót a sofőrje, ezután hajtott fel a hídra, szemben a forgalommal.

A balesetben hárman meghaltak, többeket pedig kórházba szállítottak   Fotó: Bors

Bár egyelőre nem tudni a pontos részleteket, a Bors úgy értesült, hogy az egyik halálos áldozat maga a balesetet okozó sofőr volt, míg a másik két tragikus sorsú áldozat a vétlen Suzukiban ült. 

A szemtanúk szerint a kocsiban ülőknek esélyük sem volt, az autó eleje ugyanis valósággal eltűnt, az egyik holttestet csak a tűzoltók tudták kiemelni a roncsokból.

 

Sajnálatos módon nem ez az első tragédia az Árpád hídon, majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2023. július 1-én szintén halálos baleset történt. Mint arról lapunk is beszámolt, akkor egy Mercedes és két BMW versenyzett egymással, amikor az Árpád-hídra érve a Mercedes megcsúszott, áttörte a szalagkorlátot, majd a kerékpárútra csapódott, ahol elgázolt egy ott tekerő biciklist, a fiatal I. Benjámint. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek