E-cigi

Egymás vállán zokognak a szülők: kisebbik gyermekük után nagylányuk tüdeje is összeomlott

B. V.

Létrehozva: 2024.07.13.

A fiatal lányok tragédiája között ráadásul csak pár hét különbség volt.

Mint írtuk, nemrég egy 17 éves lányon, Kyla Blight-on életmentő műtétet hajtottak végre, miután napi 57 cigarettának megfelelő mennyiséget szívott el elektromos cigiből, ami lyukat okozott a tüdejében. 5 és fél órán keresztül operálták, családja a poklok poklát élte át. Kyla azóta a felépülési szakaszban van, ám szüleit most újabb sokk érte: lányuk nővére, a 19 éves Tazmin ugyanígy járt, miután 13 éves kora óta naponta 50 szál ciginek megfelelő mennyiséget pöfékelt el. Tüdeje most összeomlott. Mindezt mindössze hét héttel Kyla műtétjét követően.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Az orvos közölte, ugyanaz miatt omlott össze a tüdeje, mint Kylának: az e-cigitől. Fotó: @Pexels

A szülők sokkot kaptak, amikor az orvos közölte velük, idősebbik lányuk ugyanúgy járt, mint Kyla. Tazminát azonban egyelőre még nem műtötték meg, viszont folyamatos kontroll alatt tartják, kell-e beavatkozás vagy sem. Tazmin elismerte, soha nem gondolta volna, hogy vele ilyesmi megtörténhet. Még akkor sem, ha első kézből tapasztalta meg húgát látva milyen veszélyekkel is jár az e-cigi. Most azonban megfogadta, felhagy velük.

Rettenetes, visszakerültem ugyanabba a lyukba, ahol pár hete voltam Kylával.

 - jegyezte meg az összetört édesapa, aki saját maga vitte kórházba Tazminát.

Ez egyszerűen egy rémálom. Az egész hihetetlen. Borzalom, még mindig sokkban vagyok.

Tazmin és Kyla szülei jelenleg csak abban reménykednek, hogy Tazminát nem kell megműteni, nem kell neki is eltávolítani tüdejének egy részét. Márpedig ha most a kórházban az állapota javulni fog, akkor nem lesz szükség rá. 

Tazmin először csak enyhe fájdalmat érzett a mellkasában. Munkába ment, ám egyre jobban feszült a háta, a mellkasa, a válla. Azt hitte rosszul vette a levegőt és az csak "rossz helyre ragadt". Épp ezért úgy volt vele, hogy másnap, alvás után biztos jobb lesz. Ám nem lett, reggelre alig bírt kikelni az ágyból. Ezek után döntött csak úgy Kyla esete után, kórházba megy kivizsgáltatni magát. 

Csak arra vágytam, hogy megvizsgáljanak, hogy végre újra kapjak levegőt, hogy ne fájjon a mellkasom. 

- vallotta be Tazmin, aki szint 0-24-ben e-cigizett, naponta négyszer töltötte újra folyadékal az eszközt, írja a TheSun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek