Balatoni szállás

„Gyerekekkel indultunk nyaralni, átvertek minket” - több embert is pofára ejtett egy balatonföldvári vendégház

M. N.

Létrehozva: 2024.07.27.

Módosítva: 2024.07.29.

A családok az interneten kerestek maguknak Balatonföldváron szálláshelyet. Találtak is egy kedvesnek tűnő, több szobás kis házikót. 50 százalékos előleggel le is foglalták, de arra nem számítottak, hogy se szállás, se pénz.

Már se telefonon, se interneten nem lehet elérni azt a balatonföldvári szálláshelyet, amiről azt állítják többen, hogy átverték őket. Rengetegen vannak, akik a nyári szezonban a Balatonnál akartak nyaralni. Azok a családok is így voltak, akik gyerekestül akartak útnak indulni és több napra lefoglalták az említett szállást, ám végül csobbanás helyett, pofára estek. 

A családok pár kellemes napot akartak eltölteni a Balatonnál Fotó: RP

A közösségi oldalakra felkerült egy édesanya nyilvános posztja arról, hogy őt és családját átverték. A nő szerint a nyaraló lefoglalásáig és az előleg kifizetéséig minden problémamentesen haladt, aztán egyszer csak beütött a baj.

Kedves nyaralni vágyók! Senkinek sem ajánlom a XY (adatvédelmi szempontok miatt a hely nevét egyelőre nem közölhetjük, a szerk.) vendégházat, a hölgy egy csaló. Érkezésünk előtt jelezte, hogy csőtörés van, ami miatt sajnos nem tudjuk elfoglalni a szállást. Összesen 14-en mentünk volna kicsi gyerekekkel a karjainkban. Közölte velünk, hogy a szállásunk összegét visszautalja, azóta semmilyen formában nem elérhető, a rendőrség felé illetve fogyasztóvédelem felé a feljelentés természetesen megtörtént. Mint kiderült, ezt már másokkal is eljátszotta a hölgyemény. Legyetek figyelmesek, mindenkinek kellemes nyarat!

- írta az egyik áldozat.

Csobbanás helyett a panaszos családnak pofára esés jutott (képünk illusztráció) Fotó: RP

Kollégánk is megpróbálta elérni a vendégház tulajdonosát, ám a hivatalos oldalakon közzétett telefonszámok nem működnek. A foglalással is próbálkoztunk, de úgy tűnik, a panaszok miatt felfüggesztették a foglalási lehetőséget is a legnagyobb foglalási portálon. Máshol azt jelezte a rendszer, hogy lehet még foglalni bizonyos napokra, de inkább nem próbálkoztunk vele. Ott szintén előre kérte a szállásadó az összeg 50 százalékát. Éppen ezért több sértett is lehet, akik még mindig nem kapták vissza a pénzüket. Az édesanya írására egy másik nő is reagált, elmondása szerint őket is átverték.

Minket is átvertek a vendégházban!!!! Nem kaptunk kulcsot, át kellett mászni a kerítésen, a pincén át jutottunk be a házba, a szoba mocskos volt, amire közölte a tulaj SMS-ben, hogy ez egy öntakarító vendégház, tehát minden vendégnek maga után kell kitakarítani. Ez persze sehol nincs feltüntetve a szállásfoglaló helyen… A szállásfoglaló ügyfélszolgálata nem volt elérhető, szállás nélkül maradtunk

- írta. 

Frissítés: Az esetről megkérdeztük a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan a következő választ kaptuk: "Elektronikus úton a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának küldött megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Ön által említett vendégházzal kapcsolatban a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a jelenleg rendelkezésre álló információink szerint feljelentés ezidáig még nem érkezett." Időközben elértük azt a családot, amelyik a feljelentést megtette, kiderült, hogy mivel el sem utaztak a vendégházba, nem Somogy Vármegyében tették meg a feljelentést, hanem személyesen mentek el a lakóhelyükön lévő kapitányságra. Megkérdezzük az illetékes rendőrséget, amint válaszolnak, cikkünket ismét frissítjük.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek