Baleset

Hátborzongató: megnyílt a föld, 30 méter mély kráter keletkezett - Videó

Létrehozva: 2024.07.08.

Az eset kapcsán vizsgálatot indítottak.

Megdöbbentő jelenetek játszódtak le a minap az amerikai Illinois állambeli Altonban található Gordon Moore Park közepén, ugyanis egy mészkőbánya felett beomlott a föld.

Focilabda
Megnyilt a föld a focipálya alatt Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A helyi média szerint egy közel harminc méter mély ugyanilyen széles kráter keletkezett, ami egy villanyoszlopot is magával rántott a mélybe. A baleset kapcsán sérültekről nem érkezett jelentés, a szabadidő központban pedig minden sportolási és egyéb rendezvényt töröltek. Az ügyben vizsgálat indult.

Senki sem volt a pályán akkor, és senki sem sérült meg, ez a legfontosabb

- nyilatkozta David Goins, Alton polgármestere.

A balesettel kapcsolatban a bányát üzemeltető New Frontier Materials is megszólalt, akik közleményükben azt írták, hogy "felszíni süllyedés" történt. A helyiek szerint szerencse, hogy az eset idején senki nem tartózkodott a pályán. A múlt héten például Marquette Explorers focitáborát tartották ott minden nap reggel 9 és 11 óra között.

− Múlt héten ebben az időben 60-70 ember volt kint a pályán a focitáborunkban, akár tragédia is történhetett volna - mondta Brian Hoener, a Marquette Katolikus Gimnázium sportigazgatója.

A Gordon Moore Parkban többek között nyolc teniszpálya, egy golfpálya és összesen 19 focipálya található - emlékeztet cikkében a Sky News.

Mutatjuk a sokkoló esetről készült videót:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek