Bizarr

Taxi gázolta el az időutazót: halála után derült ki a titka

Létrehozva: 2024.07.29.

Egy vérfagyasztó történet és a mögötte húzódó igazság. Időutazót leplezett le a baleset?

Vajon létezik időutazás? Ez lehet a magyarázat azokra a rejtélyekre, amikre eddig nem találtunk megoldást? Megismerhetjük a jövőt? Vannak-e rejtett világok, olyan tanok, melyek ismert világunk mögött húzódnak? Noha ezek a kérdések eredetileg javarészt a sci-fi irodalom vonzáskörébe tartoztak, az utóbbi ötven évben egyre nagyobb érdeklődéssel fordultak felé az emberek, és tették fel ezeket a kérdéseket valós események kapcsán is. Most következzék egy olyan történet, amire sokan azt mondták: mi más lehetne a magyarázata, mint hogy egy időutazóval esett meg?

taxi, Pexels
Tényleg időutazót gázolt a taxis? (Képünk illusztráció)  Fotó: Pexels 

Halála után derült ki az időutazó titka

Történetünk 1951-ben kezdődik. Ez év júniusának közepén, éjjel 11 körül tűnt fel New Yorkban, egész pontosan a Times Square-en egy zavarodott, feltűnően nem korhű ruhában lévő férfi. Senki sem tudja, hogy került oda, és addig senkinek sem tűnt fel, amíg egy taxis el nem gázolta véletlenül. Már nem tudták megmenteni az életét, ugyanakkor a beazonosítása sem volt egyszerű. Iratok nem voltak nála, a ruházata egy évszázaddal korábbi volt, és ugyan volt nála névjegykártya, mégsem stimmelt semmi. A kártyán lévő címen ugyanis nem ismerték őt, emellett a többi, nála talált dolog (többek közt egy levél 1876-ból és némi régi papírpénz) is csak megzavarta a nyomozókat, hiszen azokon egy cseppnyit sem látszottak az eltelt évek. 

A névjegykártya Rudolph Fentz névre szólt, és egy Rudolph Fentznek valóban nyoma veszett, csakhogy 1876-ban! Az eltűnt személyleírása megegyezett az elütött férfiéval. Időutazó lett volna, aki véletlenül tévedt a jövőbe? Sokan erre tippeltek. Az igazságot azonban máshol kell keresni.

A Rudolph Fentz-rejtély megoldása

Fentz története a hetvenes évektől kezdődően többször, több helyen feltűnt: eleinte újságokban, később különböző weboldalakon. Rendszerint rejtélyes igaz történetként tálalva azt. Aztán egy szakértő, Chris Aubeck utánajárt a kérdésnek, és bebizonyította: az egész csupán városi legenda, melynek alapja egy 1951-es sci-fi novella, az "I'm Scared", melynek szerzője egy, a zsánerben elismert író,  Jack Finney volt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek