Válságos

Intenzíven ápolják a székesfehérvári lakástűz erkélyről lezuhant áldozatát, újabb részletek derültek ki az ügyről

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.07.29.

Nem elég, hogy mindene odalett a székesfehérvári családnak a lakástűzben, még a gyermekükért is aggódniuk kell, akit az intenzíven ápolnak, mert súlyos sérüléseket szerzett miután lezuhant a negyedik emeleti erkélyről.

Ahogyan azt a Bors megírta, tűz ütött ki Székesfehérváron egy négyemeletes ház felső emeleti lakásában. Egyedül a 18 éves K. Kitti volt otthon, aki arra ébredt hajnali 5 körül, hogy az egész lakásukat beborítja a sűrű füst és terjednek a lángok. A fiatal lány segítségért kiabált, majd kimászott az erkélykorlátra, azon kapaszkodott, ám végül – mivel megégett a keze – a mélybe zuhant. Őt kórházba szállították. Most megtudtuk, hogy súlyos sérülésekkel az intenzíven kezelik.

Lakásunk erkélyének korlátján lógott a fiatal, innen zuhant a mélybe lány Fotó: Bors

 Az intenzíven van

 – közölte a sérült lány családjának ismerőse. 

A tűzvész miatt nem maradt semmijük, így minden segítségre szükség lesz, akár anyagilag, akár munkával. Ideiglenesen kaptak egy lakást, de csak három hónapig lakhatnak ott, addigra a leégett lakást valamilyen módon fel kellene újítani. Szükség van arra, hogy összefogjunk!

Korábban lapunknak a család egyik szomszédja Szluka Lászlóné Júlia mesélte el a tragédia részleteit. Végül ez a hölgy fogadta be Kitti, tűzből menekült cicáit is. 

Júlia befogadta Kitti cicáit Fotó: Bors

Arra riadtunk, hogy fentről kiabál a kislány, hogy „Segítség! Segítség! Nem akarok meghalni!

- mondta korábban lapunknak.

Az egyik szomszéd férfi rohant fel, berúgta a lakás ajtaját, amin rögtön dőlni kezdett a füst. Ekkor már Kitti megpróbált kimenekülni, de olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy az ajtón keresztül már nem tudott. Ekkor mászott ki a negyedik emeleti lakásuk korlátjára…

A Bors információi szerint Kitti kapaszkodott ameddig csak tudott, de a lángok és a forróság miatt már nem tudta tovább tartani magát. 

 - Percekig lógott lefelé, tartotta magát, nagyon bátor volt! 

- folytatta Júlia. 

A családnak mindene megsemmisült Fotó: Bors

Amikor a szomszéd férfi odaért, Kitti már lógott az erkély vascsövén és kiabált. Nem tudott bemenni érte… de már késő is lett volna, mert a lánynak a tűz megégette az ujjait és emiatt a mélybe zuhant. Az volt a szerencséje, hogy a ház előtt lévő rózsabokorra esett, ez mentette meg az életét.

Úgy tudjuk, hogy Kitti elájult az esés után és a mentősök súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

- Azt tudom, hogy senki sem volt itthon a lánnyal. Az édesanyja külföldön van, a testvére dolgozott. Az apukája kutyát sétáltatott, ő akkor értesült az esetről, amikor az már megtörtént, nem is a házhoz jött, hanem a kórházba ment a lánya után. A tűzoltók elmondták, hogy még vizsgálják, hogy miért történt az eset, de elvileg az elektromos főzőlap hibásodhatott meg, az gyulladhatott ki. A család két kis kedvence, két cica kimenekült az ajtón. Mind a kettőt megfogtuk, addig vigyázunk rájuk… Borzasztó ez az egész.

Összefogást remélnek az emberektől Fotó: Bors

- fejtette ki Júlia, aki azt is elmondta, hogy a tűzoltók több lakót is kiküldtek az épületből, volt olyan, akinél betörték az ajtót, mert nem tudták, hogy otthon van-e vagy sem, így ezt ellenőrizniük kellett. 

A legalsó emeleten például van egy néni, aki süket, hozzá is betörtek a gázálarcos tűzoltók,- eléggé megijedt szegény. A lakások pedig az oltás miatt beáztak. Viszont ez semmi ahhoz képest, mint amin átment a kislány. Reméljük hamar felépül!

 - zárta. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek