Lángok

„A korláton lógott, üvöltve kért segítséget, majd a mélybe zuhant” - megrázó részletek a fehérvári lány drámájáról - helyszíni fotók

Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.07.28.

Üvöltve kért segítséget az a fiatal lány, aki bent rekedt az égő lakásukban Székesfehérváron. A korláton kapaszkodva próbálta átvészelni a bajt és várni a segítsége, de megégett a keze, emiatt a zuhant a mélybe.

Kiégett lakás, elszenesedett lomok – ennyi emlékeztet a vasárnap (július 28) reggeli tűzvészre, ami Székesfehérváron az Almássy lakótelepen történt. Információink szerint a négyemeletes ház legfölső lakásában, hajnali öt óra körül lángok csaptak fel. A lakásban az egyik szobában éppen a 18 éves K. Kitti aludt, aki a tűzre és a füstre riadt fel. Az egyik szomszéd Szluka Lászlóné Júlia mesélte el a részleteket a Borsnak.

A ház előtt lévő bokorra esett  a lány Fotó: Bors

Arra riadtunk, hogy fentről kiabál a kislány, hogy „Segítség! Segítség! Nem akarok meghalni!

- kezdte lapunknak Júlia, aki éppen Kitti egyik a lángokból menekült cicáját dédelgette. 

Az egyik szomszéd férfi rohant fel, berúgta a lakás ajtaját, amin rögtön dőlni kezdett a füst. Ekkor már Kitti megpróbált kimenekülni, de olyan gyorsan terjedtek a lángok, hogy az ajtón keresztül már nem tudott. Ekkor mászott ki a negyedik emeleti lakásuk korlátjára…

Ezen a korláton lógott a fiatal  Fotó: Bors

A Bors információi szerint Kitti kapaszkodott ameddig csak tudott, de a lángok és a forróság miatt már nem tudta tovább tartani magát. 

Percekig lógott lefelé, tartotta magát, nagyon bátor volt! 

- folytatta Júlia. 

Júlia fogadta be a sérült lány cicáit Fotó: Bors

Amikor a szomszéd férfi odaért, Kitti már lógott az erkély vascsövén és kiabált. Nem tudott bemenni érte… de már késő is lett volna, mert a lánynak a tűz megégette az ujjait és emiatt a mélybe zuhant. Az volt a szerencséje, hogy a ház előtt lévő rózsabokorra esett, ez mentette meg az életét.

Úgy tudjuk, hogy Kitti elájult az esés után és a mentősök súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Teljesen kiégett a család lakása Fotó: Bors

Azt tudom, hogy senki sem volt itthon a lánnyal. Az édesanyja külföldön van, a testvére dolgozott. Az apukája kutyát sétáltatott, ő akkor értesült az esetről, amikor már megtörtént, már nem is a házhoz jött, hanem a kórházba ment a lánya után. A tűzoltók elmondták, hogy még vizsgálják, hogy miért történt az eset, de elvileg az elektromos főzőlap hibásodhatott meg, az gyulladhatott ki.

 A család két kis kedvence, két cica kimenekült az ajtón. Mind a kettőt megfogtuk, addig vigyázunk rájuk… Borzasztó ez az egész.

- fejtette ki Júlia, aki azt is elmondta, hogy a tűzoltók több lakót is kiküldtek az épületből, volt olyan, akinél betörték az ajtót, mert nem tudták, hogy otthon van-e vagy sem, így ezt ellenőrizniük kellett

- A legalsó emeleten például van egy néni, aki süket, hozzá is betörtek a gázálarcos tűzoltók,- eléggé megijedt szegény. A lakások pedig az oltás miatt beáztak. Viszont ez semmi ahhoz képest, mint amin átment a kislány. Reméljük hamar felépül! - zárta. 

 

Cser-Palkovics András polgármester az esetről ezt közölte

„Tisztelt Fehérváriak!

Az Almássy-telep egyik társasházában lakástűz ütött ki, sajnos súlyos sérültje is van az esetnek, 17 embert ki kellett menteni a házból. Az épület tűzoltóink hősies munkája ellenére is komoly károkat szenvedett.

Önkormányzatunk minden lehetséges segítséget kész megadni a tűzben érintetteknek. A sérülteknek, érintett családoknak mielőbbi felépülést, talpra állást kívánok, Székesfehérvár Önökkel van.

A tűzoltók, katasztrófavédők és mentősök munkáját ezúton is nagyon köszönöm!



 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek