Tűzeset

Összeszorul a szív: 6 éves kislány mentette ki a családját a lángok közül

Bors

Létrehozva: 2024.07.02.

A kislány hamarosan kitüntetést kaphat. Nagyon büszke rá, hogy értékelik a bátorságát.

Egy mindössze hatéves, rettenthetetlen kislány az egész családját megmentette. A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral diagnosztizált Olivia Patterson kint játszott egy barátjával, amikor észrevette, hogy otthona lángra kapott az észak-yorkshire-i Riccallban. A gyermek nem tétlenkedett, berohant, hogy felébressze családját. Ennek köszönhető, hogy végül nem történt tragédia.

Olivia Patterson életmentés, lakástűz, Northfoto
Családja a kis Oliviának köszönheti az életét  Fotó: Sadie Gelder / SWNS

A kislányt az április 4-én történtek óta szuperhősnek nevezik, és jelölték a Pride of Britain díjra, amelyet a hétköznapi hősök közt osztanak ki – írja a Mirror.

Tűz, tűz, tűz, ébreszd fel a babákat!

– kiabálta a kislány az édesanyjának, aki tűz keletkezésekor Olivia 2 éves és 17 hónapos testvérét altatta. Mint kiderült, az ingatlanban volt tűzjelző, de az nem szólalt meg. A lángok eredetileg a szomszédos épületben csaptak fel, de három percen belül átterjedtek a háromszobás családi otthonra.

Girl, six, ran inside burning house to rescue sleeping mum and siblings
Könnyen tragédia lehetett volna a lakástűz vége  Fotó: Sadie Gelder / SWNS

Az elmúlt hónapokat Airbnb-n töltöttük, és végre visszakaptuk a macskáinkat. Még csak most kezdtük megtenni az első lépéseket életünk újjáépítésében

– nyilatkozta a büszke anyuka. Családját anyagilag nagyon megviselték a történtek, de mint mondja, az életük a legfontosabb.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek